2022. május 19. - Ivó, Milán

Sötét felhőként telepszik Hamiltonra a második hely

2018. március 26. Szerző: Speedzone
Lewis Hamilton szerint a Mercedes a túlzott technikai háttér miatt nem nyerte meg vasárnap a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

 


"Olyan sok számítógéppel, adattal, technikai segítséggel dolgozzuk ki a stratégiánkat. Sötét felhőként telepszik rám ez a második hely" - panaszkodott Hamilton, hozzátéve, hogy előzésre sem volt lehetősége.
A Mercedes vasárnap egyrészt központilag sem volt jól irányított, másrészt a körülmények áldozata lett. Vettel úgy nyerte meg a szezon első futamát, hogy tökéletesen - a biztonsági autós szakaszra - időzítette a kerékcseréjét, s így az addig vezető Hamilton elé került. "Azt kívántam, hogy bárcsak több mindent irányíthatnék én" - mondta a brit versenyző.
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta: a stratégiai szoftverük hibásan jelezte a Vettel és Hamilton közötti, számukra még biztonságos időintervallumot.  
"Ha tudtam volna, hogy Sebastian ennyire közel van, akkor valamit még változtathattam volna. Persze nem biztos, hogy akkor nem kerül elém" - fogalmazott Hamilton.
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook