2018. december 15. - Valér

Spanyol Kupa

2018. február 5. Szerző: Rózsa Misi
Ha azt mondtuk egy másik írásunkban, hogy a labdarúgó FA Kupa Angliában tele volt meglepetéssel, akkor ezt nyugodt szívvel elmondhatjuk a Spanyol Kupára is, ami már az elődöntőinél tart.

 

Igaz, itt a versenyben a végére kizárólag az élvonalban szereplő csapatok jutottak el. Na de ki gondolta volna a sorozat elején, hogy a két madridi szupercsapat, a Real Madrid és az Atletico Madrid nem fognak eljutni idáig.

Tény, hogy a Real Madridban az elmúlt időszakban valami megtört és úgy fest elég mély hullámvölgybe lavírozta magát, de ennek ellenére nagy meglepetés, hogy a legjobb négyig nem tudott eljutni. A bajnokságban a negyedik helyre szorult vissza és a Barcelonával szemben a hátránya már 19 pont, ami olyan jelentős, hogy ledolgozására már aligha lehet esélye. Ráadásul a Real Madridot a legjobb nyolc között a bajnokságban csak a 11. helyet elfoglaló Leganes ütötte ki a Kupából. Idegenben az első mérkőzés során ugyan nyerni tudott a Real 1-0-ra, de utána a visszavágón, saját otthonában 2-1-es vereséget szenvedett el, így idegenben rúgott több góllal a Leganes léphetett tovább nagy meglepetésre.

Az Atletico Madrid stabilan menetel a bajnokságban. Második helyen áll a Barcelona mögött, bár a hátránya az elsővel szemben már 11 pont, míg előnye a közvetlen üldöző Valenciával szemben csak 6 pont. A legjobb nyolc között búcsúzott ő is a Kupától, őket a Sevilla intézte el. Hazai mérkőzésüket 2-1-re bukták el, idegenben 3-1-re kaptak ki, így a Sevilla magabiztosan lépett tovább rajtuk.

A negyeddöntőbe a Leganes és a Sevilla mellett a Barcelona és a Valencia tudta beverekedni magát. A Barcelona idegenben ugyan kikapott 1-0-ra a gyengécske Espanyol ellen, de hazai pályán könnyed játék mellett nyerni tudtak 2-0-ra ezzel ők léptek feljebb a sorozatban.

A Valencia is gyenge ellenfelet kapott az Alaves személyében, bár akik a legjobb 8 közé el tudnak jutni Spanyolországban, azokat könnyelműség lenne gyengének minősíteni. Az első mérkőzést hazai pályán a Valencia meg is nyerte 2-1-re. De aztán a visszavágón nem kis meglepetésre, az Alaves is 2-1-re tudott győzni, így jöhetett a hosszabbítás. De az nem hozott változást, ezért a büntetőpárbaj döntött arról, hogy a Valencia léphet tovább az Alavesnek emelt fővel ugyan, de búcsúznia kellett.

Az elődöntőben a Barcelona ellenfele a Valencia lett. Az első mérkőzést hazai pályán játszhatták le a katalánok, és 1-0-s sovány sikerükkel várhatják a visszavágót.

A másik mérkőzésen a Leganes volt a házigazda és 1-1-es döntetlent játszottak a Sevilla ellen, ami inkább a Sevilla számára ad okot a komolyabb bizakodásra.

A visszavágó mérkőzéseket jövő héten szerdán illetve csütörtökön fogják lejátszani itt a csapatok.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook