2019. február 16. - Julianna, Lilla

Spanyolország meghódítása ököllel

2018. május 9. Szerző: Rózsa Misi
Nincs megállás a magyar amatőr ökölvívásban. Amíg a hétvégén jellemzően a fiataljaink bizonyítottak, méghozzá igen sikeresen nemzetközi tornákon, addig keddtől már a felnőtteké lehetett a főszerep Spanyolországban, ahol a magyar válogatott a 2018-as Boxam nemzetközi tornán szerepel.

 

Akik a magyar színeket képviselik a torna során:

64 kg-ban Kovács Richárd

69 kg Vadász András

75 kg-ban Harcsa Zoltán

91 kg Hámori Ádám

Természetesen ott van a csapattal a szövetségi kapitányunk, ifjabb Balzsay Károly is.

Már az első nap volt lehetőség magyar versenyzőnek szorítani a sikerért. Kovács Richárd lépett szorítóba és a hazaiak kiváló képességű ökölvívójával, Imad El-Bakkaly-val kellett megmérkőznie. Kovács nagyon magabiztosan kezdte az első menetet. Azonnal kezébe vette az irányítást és defenzívába is szorította ellenfelét, aki abból nem is igen tudott kilépni. Kicsit meglepőnek mondható volt, hogy Kovács ugyan mindhárom menetet uralni tudott, jobb volt ellenfelénél, többet is ütött, de valahogy most még sokszor csúszott be küzdelmébe hol apró, hol komolyabb pontatlanság. Szerencsére ez itt még belefért bőven és reméljük az első mérkőzés, formába hozta annyira Kovács Richárdot, hogy a pontosságán is javítani tudjon a további összecsapásokra.

Természetesen egyhangú pontozás mellett tudott nyerni a magyar versenyző, és ezzel már be is verekedte magát a legjobb nyolc közé és nagyon bízunk az sikeres folytatásban is.

A szerdai napon, mind a négy magyar ökölvívó ringbe fog szállni. Kovács Richárd ellenfele ismét egy spanyol lesz. Vadász András is hazai versenyzővel fog megmérkőzni. Harcsa Zoltánnak német ellenfél jutott, míg Hámori Ádám egy franciával fog megküzdeni.

Természetesen van lehetőség élőben megtekinteni a mérkőzéseket a La liga honlapján.

A magyarok szereplését 16 órától lehet majd élőben követni. Nagyon bízunk benne, hogy a küzdelmek után, újabb magyar sikerekről lesz lehetőségünk beszámolni. Hajrá magyar boksz, hajrá fiúk, hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook