2019. február 16. - Julianna, Lilla

A sportbarát késelő

2018. szeptember 18. Szerző: Szele Tamás
Kérem tisztelettel, sok mindent megtesz az ember sportkedvelés okából, néha kifejezetten furcsa dolgokra is képesek vagyunk, de hadd kételkedjek a brăilai késelő szavában, aki ugyan bicskát vágott két amerikai kosárlabdázóba is, őket most kórházban ápolják – de fennen hangoztatja, na, nem ártatlanságát, azt nehéz volna, hanem sportbarátságát.

 

Ilyen indoklást sem hallottam még. De lássuk, mi történt? (A Maszol.ro nyomán)

A brăilai Cuza Sportklub közleménye szerint szombatról vasárnapra virradóan a város egyik szórakozóhelye előtt bármiféle ok vagy előzetes konfliktus nélkül rátámadtak a kosárcsapatuk két amerikai tagjára. Előbb egy férfi támadt rá a kosárlabdázókra, akik megpróbálták csillapítani a kedélyeket és elhagyni a helyet, ekkor azonban - ahogyan az a térfigyelő kamerák felvételeiből is kiderül - további nyolc-kilenc személy csatlakozott az agresszorhoz, akik ököllel, székekkel ütötték, rúgták a sportolókat, és több késszúrást ejtettek rajtuk. A klub közleménye cáfolja azt a sajtóinformációt, miszerint az agresszorok társaságában levő hölgyek miatt robbant ki a konfliktus, „a sportolók szűk körben érkeztek, és senkivel nem léptek kapcsolatba a lokálban” – állítják. 

A klub vezetősége ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy jelenleg mindkét sportoló állapota stabil. Joseph McClaimet a műtét után továbbra is a brăilai kórház intenzív osztályán kezelik, őt nem fogják más egészségügyi intézménybe szállítani. Társa, Darrell Bowie súlyosabb sérüléseket szenvedett, őt az esetleges utólagos komplikációk megelőzése érdekében szállították a bukaresti Floreasca kórházba. „Együttműködünk a brăilai nyomozó hatóságokkal, és állandó kapcsolatban állunk az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével, valamint a két sportoló családjával” – áll még a klub közleményében. 

A brăilai kosárlabdaklub egy hónappal ezelőtt szerződtetett két amerikai játékosát, a 24 éves Darrel Bowie-t és a 25 éves Joseph McClaimet egy helyi szórakozóhely teraszán támadták meg a vasárnapra virradó éjszaka, és több késszúrást ejtettek rajtuk. A támadás egyik fő gyanúsítottja egy alvilági figura, a Dasaev néven ismert Daniel Gabriel Husein. A férfi büntetett előéletű, Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt ítélték el.

Az ám, csakhogy Dasaev, látván, hogy szorul körülötte a hurok, feladta magát a rendőrségen. Méghozzá nagy sajtónyilvánosság előtt jelentkezett kihallgatásra.

„Azt mondják a városban, hogy nekem valamilyen bajom van az amerikai sportolókkal. Ez nem igaz. Én az összes sportoló barátja vagyok. Szeretem a sportot, nem értem, miért állítanak ilyesmit rólam” – mondta a Dasaev néven is emlegetett férfi a sajtónak, miután ügyvédje társaságában megérkezett az ügyészségre.

Daniel Gabriel Husein kihallgatása négy órán át tartott. Ám a férfi már nem hagyhatta el az ügyészség épületét, mert 24 órára őrizetbe vették – írja a Mediafax. Vádhatósági források szerint emberölési kísérlettel és közrendháborítással gyanúsítják. A férfi csak az utóbbi vádat ismerte el.

Kérem, az ügy tiszta és világos: ez bizony sok-sok évet jelent majd Dasaevnek, ez gyilkossági kísérlet volt, az mindegy is, milyen lelkiállapotban vagy mennyire ittasan követte el.

Egy dolgon merengek azonban. Azt mondja, szereti a sportot. És megkésel két amerikai kosarast.

Mit művelt volna, ha ráadásul nem lenne sportkedvelő?

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook