2019. január 16. - Gusztáv

Sportos vakáció a városban

2016. június 24. Szerző: Rózsa Misi
Itt a nyár! Hurrá! Mindenki nagyon örül a nyárnak. A téli hideg menekül és végre eljön a napfény időszaka. Lehet menni pancsolni strandokra, szabad vizekhez. A nyár, a meleg, a napfény simogatása, mindig a felszabadultság érzésével ajándékozza meg az embert.

Az ősz az a haldoklás. A tél már maga a halál. A tavasz az újra éledés és a remény, a nyár pedig maga az élet, a kirobbanó ragyogás. Nyár, amikor megyünk nyaralni. De nagyon kevesek engedhetik meg maguknak azt az önfeledt luxust, hogy három hónapon keresztül nyaraljanak és élvezzék a nyár adta örömöket. Itt a nyár. A szülök gyomra összeszorul. Mert ha itt a nyár, az azt is jelenti, hogy vége az iskolának. Ha vége az iskolának, sokaknál lógnak a gyerekek a levegőben. Mert persze egy-két hét nyaralás jönni fog, egy-két hét tábort az iskola is biztosít, de mi a fene legyen a többi időben a kölökkel? Nem lenne jó, ha csatangolna, ha hülyeségeken lenne ideje a fejét törnie a haverokkal. És amikor a szülő, már a legrosszabb rémképeket látja a történetben, amikor úgy érzi minden reménytelen, vagy őt rúgják ki a munkájából vagy a gyerek kallódik el, vagy a nagyi köti fel magát, akkor hirtelen az ablakon beszáll egy halk tündéri segítő mondat: SPORTOS VAKÁCIÓ A VÁROSBAN! 

A reményt feladni készülő szülő, először fel se fogja, hogy őt szólítják meg a hangok. De akkor újra hallja: Sportos Vakáció a Városban. Ekkor már érzi, itt neki akarnak mondani valamit a hangok. És amikor rájön arra, hogy teljesen komolyan veszi, hogy hangok szólnak hozzá, elég rendesen megijed, mert tudja, minden elmebaj így kezdődik. Jönnek és mondanak mindenfélét a hangok. Nem is csodálja, ennyi gond között, elborulhat simán az ember elméje. Sportos Vakáció a Városban. Leül a gépe elé, mert ha már elindult az őrület, akkor váljék teljessé és elkezdi bogarászni az internetet, hogy mi a fene lehet ez amit hallott. Természetesen mivel a példánkban szereplő szülő, attól függetlenül, hogy éppen azt hiszi, hogy kezd megbolondulni, nagyon is normális és értelmes ember, hol máshol is kezdene keresgélni, ha fontos információra van szüksége, mint a Sportmindig.hu oldal. És boldogan kiált fel, amikor a rendkívül szimpatikus Rózsa Misi tollából megjelenő cikk címe az arcába nyomul: Sportos vakáció a városban. Ez az! Erről beszéltek a hangok. 

És elkezdi olvasni, hogy a Fővárosi Önkormányzat „Iskolakapun kívül „ program keretén belül, megrendezi a Sportos vakáció a városban programot. Június 20.-ától kezdve a nyár végéig rendkívül érdekes, sportos programokkal várják foglakozásra napközis tábor formájában a gyerekeket , fiatalokat. 

A lehetőség biztosításával az a cél, hogy a gyermekekkel megszerettessék a sportot, a játék és a mozgás örömét, és hozzásegítsék a szünidő alatt a városban vakációzó gyermekeket is a szabadidő élmény dús, aktív és egészséges eltöltéséhez. A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekednek, hogy a különböző korosztályú és érdeklődésű gyerekeknek egyaránt hasznos és érdekes lehetőségeket kínáljanak.

És itt szülőnk elszomorodik. Nagyon jó a program. Hiszen szinte minden sportággal megismerkedhetnek, játékos formában a gyerekek, lekötik őket, és meg is mérkőzhetnek mindenben egymással. Kiváló sportszakmai műhelyek felügyelik a foglalkozásokat és olykor ismert sportolók is el fognak ide látogatni a gyerekekhez. Attól szomorodott el, hogy jó programot tud nyárra biztosítani a gyerekének? Nem. Természetesen nem ettől, hanem arra gondol, hogy ami ennyire érdekes, színes szünidei program a gyereknek, ahol felügyelnek a gyerekére, személyre szabottan is foglalkoznak vele, az nyilván nagyon sok pénzbe kerül, amit megfizetni neki sajnos a szerény jövedelméből nem igen van lehetősége. De mielőtt teljesen elkeseredne, hirtelen a szemébe ötlik, hogy a gyerekek számára a programokban való részvétel INGYENES!!!!! Micsoda???? Nem hiszi el, ebben az országban minden méreg drága, csak a fizetések baromi alacsonyak. Nem akarja elhinni, hogy ahol valami nagyon hasznosat és jót kínálnak, azt ingyen akarják adni neki. De nincs félreértés, ez valóban teljesen ingyenes lehetőség. És tényleg bármelyik gyerek, fiatal részt vehet benne, semmi féle előképzettség, sportban való jártasság nem szükséges hozzá. 

Csak pár lehetőség a tömegből: Judo, Kosárlabda, Ökölvívás, Fit-móka, Labdarúgás, Szektorlabda (ismertebb nevén gombfoci), művészeti foglalkozások, asztalitenisz…

Most már ne is zavarjuk tovább példánk fellelkesedett szülőjét, mert éppen emailt ír Szobotka Gyöngyvérnek (szobotka1@t-online.hu). Közben alig várja, hogy a gyerek is haza érkezhessen, hogy megmutathassa a rendezvény Facebook oldalát, ahol sok hasznos információt találhatnak még: 

https://www.facebook.com/pages/Iskolakapun-k%C3%ADv%C3%BCli-program/467514493329264

Felhívja a nagyit is, hogy az ne rendezze át az egész életét, mert nem kell egész nyáron felügyelnie Pistikét, így hosszú és boldog élete lesz még. A szülőt most már az se zavarja, ha meg fog bolondulni a hangok következtében, mert amíg ilyen jó dolgokat kaphat, akár az őrületből, addig nincs baj, addig nagyon elégedett lehet ezzel. 

Ugye kedves olvasó te is hallod most a hangunkat: Sportos vakáció a városban! Ezt nem szabad kihagyni. 

Fotó: Vaskapu

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook