2019. június 16. - Jusztin

Sportos vakáció a városban

2017. június 9. Szerző: Rózsa Misi
Lassan jön a nyár. Illetve a nyár az már itt van, hamarosan a nyári szünet köszönt ránk. A gyerekek már alig várják, hogy szabaduljanak az iskola terhétől, a szülők, mély sóhajok mellett veszik magukra a nyári szünet összes terhét.

 

Ami a gyereknek öröm, a szülőnek gond. Hiszen annyi szabadsága nincsen átlag földi halandónak, hogy a nyári szünet alatt kivehesse és a szünidőben jelenlétével megoldja a gyereke felügyeletét. Persze sok helyen ilyenkor a legjobb eszköz a probléma kezelésére a nagyi. De az sincs mindenkinél, kéznél. Szóba jöhetnek még a táborok, ahol a szünidőt tartalmasan és megfelelő felügyelet alatt tölthetik el a gyerekek. Csakhogy ezeknek a táboroknak ára is van ám és sok esetben igen magas ára, amit az átlag halandó nem feltétlenül engedhet meg magának. Szóval, amíg a gyerek visszaszámol, addig a szülő ráncai és ősz hajszálai gyarapodásnak indulnak. Nehéz dió. 

Nehéz dió lenne ez tényleg? Alapvetően persze igen, de jó hírünk van, mert mégsem olyan feltörhetetlenül nehéz dió ez, mint amilyennek látszik. Hála érte Szobotka Gyöngyvérnek, a Fővárosi Önkormányzatnak illetve a fővárosi egyesületeknek, az MTK-nak külön is. Most idén kerül ugyanis megrendezésre V. alkalommal az Iskolakapun kívüli Program keretében a Sportos Vakáció a Városban esemény sorozat. Erről tartottak ma sajtótájékoztatót Budapesten, az új Hidegkuti Stadionban. 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester helyettes elmondta, hogy átérzik a szülők gondjait a nyári szünet ideje alatt. /Ez esetében azért furcsa, mert olyan fiatal még, hogy szerintem nincs is gyereke, így személyes tapasztalata erről a szép fiatal hölgynek nem nagyon lehet. / A nyári szünet első napjától kezdve indul a program, és a szünet utolsó napjáig tart. Reggeltől-estig. Lesznek kulturális, művészeti programok is, mint kézművesség, tánc, néptánc, játékos vetélkedők és sok egyéb, de itt most leginkább a sportról esett szó. A város nagyon sok pontján fognak zajlani a rendezvények. Tulajdonképpen ezek bemutató edzések lesznek, nagyon sok sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Persze mindez játékos formában fog végig történni, sok nevetéssel, vidámsággal. Lesz itt labdarúgás, kosárlabda, ökölvívás, sakk és sok minden más is. 11 sportág már biztos, hogy rendelkezésre fog állni. És ezeket a programokat, híres sportolók, edzők fogják vezetni majd, akikkel a találkozás, külön élmény lehet majd a gyerekek számára. Na de nyilván ha ilyen egész szünidős tábor lesz a városban, ennyire változatos és színes programokkal, ilyen sztárok vezetése mellett, akkor nyilván ennek használatához a szülőknek nagyon mélyen kell majd a zsebükbe nyúlniuk! Hát nem. A rendezvényeket a gyerekek teljesen ingyen vehetik igénybe. Egész nap ott lehetnek, felügyelet van mellettük és ezért a szülőknek egy árva fityinget sem kell fizetniük. Hatalmas lehetőség ez a szülők nyári problémáinak megoldására. Az ember munka előtt elviszi az egyik helyszínre a gyereket, leadja, elmegy dolgozni, majd délután érte mehet és elhozza. Nem kell aggódni a gyerekért, a gyerek pedig színes és csodálatos programok tömegében vehet így részt. És ha esetleg kiderül róla, hogy valamiben kiváló képességekkel bír, akkor a szünet után is lehetősége lesz az adott sportágban edzésekre lejárni. 

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke elmondta, hogy a klub nagy örömmel csatlakozott a programhoz. Ő kifejezetten támogatta, hogy csatlakozzon ehhez a klub, hiszen gyakorló szülőként, pontosan érti, hogy a nyár milyen terheket pakol a családokra és ezek enyhítését fontos feladatnak tartja. Ráadásul az általuk vállalt szellemiség is arra kötelezi őket, hogy a hasonló rendezvényeket, aktívan támogassa és ezeken aktív szerepet vállaljon magára. Külön örül annak, hogy ez a rendezvény nem egyszerű fapados szolgáltatásokat ad a gyerekeknek, hanem igazán magas színvonalú, minőségi programokat. Nagyon fontosnak tartotta elmondani, hogy ebben a programban a gyereken nincs semmi teljesítmény kényszer. Annyi a dolguk, hogy jól érezzék magukat, szórakozzanak, és játékos formában ismerkedjenek a különböző sportágakkal és a sport melletti egyéb tevékenységekkel. A gyengébb képességű gyerek itt pont olyan szerephez juthat, mint a jobb képességűek. 

Elmondta, hogy az MTK-nak már van tapasztalata a programban, hiszen eddig is aktív résztvevője és támogatója volt. Külön kiemelte, hogy Hargittai István a kajakban, Nyári Virág a röplabdában, Gárdos Judit a kardvívásban, már sikeresen bemutatkoztak a program keretén belül és a gyerekeknek nagyon kellemes emlékeik maradtak meg a velük eltöltött időről. 

Július 30.-án indul az NB2 idei szezonja, amiben, sajnos ebben a szezonban az MTK Budapest is érdekelt lesz. Az elnök itt jelentette be, hogy minden a programban részt vevő gyereknek a nyári szünet végéig az MTK bajnoki mérkőzéseinek megtekintése ingyenes lesz. Kiemelte azt is, hogy az egymással versengő klubok, egyesületek, ebben a programban, rendkívül korrekt és határozottan partneri módon működnek együtt egymással. 

Az MTK Budapest egyik legendája és mondhatjuk azt is, hogy nagy kedvence Márton Anna sikeres és nagyon szép vívónő elmondta, hogy örömmel támogatja a programot és vele is lehet majd találkozni ennek keretén belül. Nagyon reméli, hogy sok gyerek jön majd el az eseményekre, és persze mint minden szentnek, úgy neki is maga felé hajló kézzel, főleg azt reméli, sokan fognak megismerkedni a kardvívással. 

Bognár György az MTK régi legendás labdarúgója is örömmel áll be támogatnia programot. A labdarúgás rendezvényeinél vele is lehet majd találkozni. Elmondta, hogy lánya miatt ő is látja, hogy a fiatalok hajlamosak az internet elé ragadni és nem mozdulni el akár egész nap a gép mellől, így különösen hasznosnak tartja azt a programot, ami azt a célt szolgálja, hogy mozgásra bírja a gyerekeket (sajtótájékoztató után fontosnak tartotta Bognár Gyurika elmondani, hogy férfi labdarúgóinak új vezetőedzője, Feczkó Tamás tartozik neki egy liter pálinkával és hálás lenne, ha az új szezon előtt még rendezné felé a tartozását. Én megírom Gyurika érdekében ezt szívesen, de remélem meg is kínál majd a jóféle pálinkájából ezért hálából).

Tóth Krisztián cselgáncsbajnokunk, is természetesen támogatja a rendezvénysorozatot, jelen is lesz több esetben. Ő a sok elhangzott pozitívum mellett azt emelte még ki, hogy itt a gyerekek között értékes barátságok is születhetnek majd, amit ő szintén fontosnak tart. Mivel a judo egyik problémája, mint sok hasonló mostoha sportágnak a média hiánya, örül annak is, hogy itt most a rendezvény kapcsán végre a judóról is reméli többet fognak beszélni. 

Pánczél Gábor cselgáncsozóink mesteredzője is nagy örömmel csatlakozott a rendezvény támogatói közé. Kiemelte, hogy számára edzői szempontból is rendkívül hasznos lesz visszatérni a gyökerekhez és jelen lenni a rendezvényen, hiszen amit az abszolút kezdők fejlesztése során megtapasztal, azt nagyon jól fogja tudni hasznosítani a már kész versenyzők erősítésében és az edzésmódszertanuk esetében is. Idén Budapest rendezi a Cselgáncs VB-t, Pánczél ígéretet tett rá, hogy megpróbálja elintézni, hogy a programban résztvevő gyerekek, jelentős kedvezménnyel jöhessenek majd el a VB-t megtekinteni. Előtte a cselgáncs bonyolult szabályaival is megismertetik majd a srácokat és lányokat, erre nagy hangsúlyt fognak fektetni, így a gyerekek a VB-t már értő szemmel követhetik majd végig. 

Bővebb tájékoztatást kaphatnak a rendezvényről a http://mozaikgsz.hu oldalon az érdeklődök. 

Tényleg le a kalappal a kezdeményezők és a résztvevők előtt, mert az ötlete a rendezvénysorozatnak kiváló és valóban érdemi segítség a szülőknek a nyári szünet idejére. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook