2018. június 23. - Zoltán

Stabil hetedik

2017. július 20. Szerző: Szele Tamás
Nyíltvízi úszásban úgy tűnik nem vagyunk képesek feljebb jönni egyetlen számban sem a hetedik helynél, ami talán még csak nem is baj egyelőre – lesz ez jobb. A mai szám, a csapatverseny egész érdekes, de távolról sem meglepő módon zajlott: az volt benne az érdekes, hogy szerencsére elmaradtak a korábbi napok tömegjelenetei és az nem volt benne meglepő, hogy hoztuk a papírformát.

 

Míg tegnap még azt nyilatkozta Juhász Janka az öt kilométeres egyéni versenyben, hogy „Az elején óriási bunyó volt, az első egy kilométeren többet voltam a víz alatt, mint a víz fölött, de élveztem, holnap suhanni fogok”, ma valóban suhant: a Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda és Gyurta Gergely csapattól a hetedik hely igenis szép eredménynek mondható. A mezőny széthúzódott, elmaradt a tumultus – széthúzódott, ugyanis ebben a kategóriában minden csapat maga határozza meg, milyen rendszer szerint fog váltani. Mi a már fentebb említett sorrendben indítottuk a versenyzőinket és ez nem is bizonyult rossz taktikának.

Női úszóval, Juhász Jankával kezdtünk, mellesleg a mezőny harmada választotta azt a taktikát, hogy női versenyző teljesíti először az 1250 métert, így elnyúlt sorban úszták az első kört. Őt váltotta Rasovszky Kristóf, aki a kezdeti egy percről fél percre csökkentette a hátrányt, majd követte Novoszáth Melinda és végül Gyurta Gergely (figyelem: nem Dániel!) zárt, így lettünk hetedikek. Ami azonban így is pontszerző helyezés lehet. A végeredményt tekintve Franciaország nyert, az Egyesült Államok lett a második, Olaszország a harmadik. Rajtuk kívül még az ausztrálok, a britek és a brazilok előztek meg minket.

Kérem, ne legyünk nagyigényűek, szép ez is, olyan, mint az Alföld, legalább nekünk szép, ahogy Petőfi mondaná: amúgy is az a helyzet, hogy a nyíltvízi úszásban nemzetközi trendek figyelhetőek meg, most éppen a franciák uralják a sportágat, korábban a britek vezettek minden kategóriában. Ránk is kerül még a sor, nem félek én attól, hogy kimaradunk.

A franciák előnyét pedig a legjobban az M4 Sporton elhangzó párbeszéd magyarázta meg (a szpíker és a szakkommentátor között):

- Mit tudnak ezek a franciák jobban, mint a világ többi része?
- Gyorsabban úsznak.

Ez lehet a titok nyitja, kérem.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook