2019. január 16. - Gusztáv

A súlyemelő halála

2017. december 6. Szerző: Szele Tamás
Mindig rossz olimpikon haláláról beszámolni, most is az: ráadásul szegény Edwin Mosquera Roa teljesen oktalanul, erőszakos úton távozott közülünk. A sportolót tisztázatlan körülmények között lőtte le egy ismeretlen egy bárban. Isten nyugtassa, csodás sportkarrier tört derékba...

 

Hogy pontosak legyünk, múlt hét szombaton hazájában, Palmira városában, egy kolumbiai bárban került összetűzésbe egy idegennel Edwin Mosquera Roa, a 2016-os riói olimpián a 69 kilogrammosok között induló sportoló. Az El Espectador azt írja, Roát a fején és térdén érte lövés, az olimpikon nem sokkal később pedig belehalt a sérüléseibe. A támadó elmenekült a helyszínről, a hatóságok most a lakosság segítségét kérik, hogy a gyilkos mihamarabb kézre kerüljön.

A kolumbiai Súlyemelő Szövetség a Twitteren nyilvánította ki részvétét és mély együttérzését Roa családjával és barátaival. Mi is csatlakozunk – de hát hogy is van ez?

Augusztusban Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnokot verték agyon egy habarovszki bár előtt, kísértetiesen hasonló körülmények között. Az ő gyilkosát, Anar Zinarovot már elfogták és nem kétséges, hogy az orosz igazságszolgáltatás vendégszeretetét élvezi – de kicsit sűrűn halnak ezek az erős emberek. Ráadásul mindig bárokban...

Hát, jobb lenne vigyázni rájuk. Az se lenne rossz ötlet, ha nem lövöldöznének az emberek a kocsmában, ennek a Vadnyugaton már többször is elég rossz vége lett. Kifejezetten egészségtelen szokás. Ahogy a kocsmai verekedés is.

Nyugodjon békében szegény Edwin Mosquera Roa – egy ígéretes sportoló ment el, teljesen értelmetlenül.

És reméljük, a kolumbiai hatóságok legalább most az egyszer elkapják a gyilkost.

Állítólag arrafelé kifejezetten kellemetlenek a börtönök.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook