2019. február 19. - Zsuzsanna

Súlyos sérülés

2018. március 13. Szerző: Szele Tamás
Sokszor, nagyon sokszor kellett az utóbbi időben hazai sportolók, főleg labdarúgók egészsége miatt aggódnunk, sajnos most sincs másként – szerencsére a legfrissebb értesüléseink szerint Koszó Balázs, az ETO FC Győr védője már a gyógyulás útjára lépett, hála a hathatós és időben érkezett orvosi segítségnek – de hát pontosan mi történt vele?

 

A hivatalos közlemény szerint a vasárnapi, Ceglédi VSE elleni bajnoki mérkőzésen az ETO frissen igazolt belső védője súlyos koponyasérülést szenvedett, az éjjel meg kellett műteni. Legalább fél év kihagyás vár rá. Koszó Balázs a mérkőzés 59. percében egy szabadrúgást követően került ziccerbe, a labdát el is tudta fejelni Mursits Roland kapus mellett, aki bár nem szándékosan, de ököllel kiütötte a játékost, aki eszméletlenül, magatehetetlenül zuhant a földre. Az orvosi stáb azonnal a pályára rohant és megkezdték az ellátást, Balázs részben visszanyerte eszméletét a helyszínen, ezután vitték kórházba alapos kivizsgálásra.

A kórházban a vizsgálatok után kiderült, hogy Koszó a halántékcsont beroppanásával és vérzéssel járó koponyasérülést szenvedett, és az éjszaka folyamán életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, amely jól sikerült – tájékoztatta a klubot dr. Ágh László csapatorvos. Balázs a körülményekhez képest jól van, tudata tiszta, de minimum fél év kihagyás vár rá - tette hozzá.

Jelenleg az idegsebészet szubintenzív részlegén kezelik, látogatása most még csak korlátozottan lehetséges.

Balázs számára most a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között gyógyulhasson.

Az már a mi szegény sportsajtónk szégyene, hogy az ETO közleménye külön kéri a közlemény végén a szakma képviselőit: ne zaklassák szegény Koszó Balázst, neki most gyógyulnia kell, nyugalomra van szüksége. Sajnáljuk, hogy ezt ki kell emelni: de bizony igazuk van, Balázsnak most pihennie kell.

Kívánjunk neki mielőbbi teljes felépülést és utána további sikereket. Hajrá, Balázs, szurkolunk a gyógyulásodért!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook