2019. január 16. - Gusztáv

Szavvidisz, a cowboy

2018. március 14. Szerző: Szele Tamás
Nem mondom, néha a magyar focipályákon is elszabadulnak az indulatok, hol okkal, hol ok nélkül – a baj ezzel nem is maga az elszabadulás, sőt, nem is az indulat, hiszen csak azért tud haragudni a szurkoló, ami fontos neki. A gond azzal szokott lenni, hogy mennyire veszítik gátjaikat az érzelmek és mi történik ezután. Mondjuk nálunk még nem lőttek.

 

Egyelőre Görögországban sem, de ott már bőven meglett volna rá a lehetőség: ráadásul a fegyver nem egy átlagos drukkernél volt, hanem magánál a PAOK PAE focicsapat elnökénél, Ivan Szavvidisznél. És a bíró sporttárs felé rohant, felfegyverezve, pisztollyal az övén...

Két hét alatt a PAOK második hazai meccsét kellett lefújni furcsa körülmények között, most vasárnap az AEK elleni bajnoki ért véget a hosszabbításban úgy, hogy a szurkolók ellepték a pályát. De a szurkolók között volt a PAOK elnöke, Ivan Szavvidisz is, aki pisztollyal az övén rontott a pályára. A szurkolóknak és Szavvidisznek azzal volt gondja, hogy a csapat 89. percben szerzett – szinte biztosan győzelmet jelentő – gólját les miatt érvénytelenítették. Szavvidisz emiatt egyből a bíró felé vette útját, akiről a korábbi híres játékvezető, a jelenleg a PAOK igazgatójaként dolgozó Lubos Michel azt mondta: vegye biztosra, játékvezetői karrierje véget ért.

Az AEK játékosai a testi épségüket féltve levonultak az öltözőbe, ahonnan nem is tértek vissza. A meccset végül két óra halasztás után fújták le 0-0-s végeredménnyel, bár a játékvezető azt közölte a kétórás tanácskozás végén, hogy a gól mégis érvényes, de a meccs hivatalosan 0-0-val ért véget. Az AEK vezeti a bajnokságot, a PAOK 5 pont hátránnyal a harmadik.

Az AFP hírügynökség hétfői információi szerint bizonytalan időre felfüggesztették a ligát Szavvidisz vasárnapi akciója után. Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn kitért az esetre, és elmondta, hogy hogy az európai szövetséggel egyeztetve súlyos döntések várhatók, és akár a bajnokság is félbeszakadhat. „Ez az eset évekre visszaveti a görög labdarúgást” - tette hozzá a miniszter.

Hát, értem én, hogy tüzes, mediterrán jellemek ülnek a görög lelátókon, és a hellének harciassága Homérosz és Trója óta közismert – de azért fegyvert mégsem kéne viselni a lelátón, és főleg nem azzal kéne győzködni a bírót.

Lőfegyvernek csak egy esetben van a helye sporteseményen: ha éppen lövészverseny az az esemény... Reméljük, az önmagáról megfeledkező Szavvidisz példás büntetést kap.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook