2019. február 20. - Aladár, Álmos

Szájunk eltátva

2018. április 11. Szerző: Rózsa Misi
Hát ez a kedd, sokáig emlékezetes lesz még sok BL rajongó számára. Hihetetlen ami történt, még most amikor írom róla a cikket, még mindig nem tudom elhinni, hogy ez valóban megtörténhetett. Az egyik meccsen kisebb a másik mérkőzésen pedig hatalmas meglepetés történt, ettől szép igazán a foci, hogy bármi megtörténhet benne.

 

A Liverpool otthon 3-0-ra intézte el a Manchester City csapatát nem kis meglepetésre. Ezzel hatalmas lépést tett ugyan előre azért, hogy bejuthasson a BL elődöntőjébe, de még nem vehetett erre mérget, hiszen nagyon erős csapata van a Citynek, és ezért őket soha nem lehet leírni, otthon játszva különösen nem. És úgy is indult a mérkőzés, ahogy a hazai csapat remélte, sőt még annál is jobban, hiszen már a 2. percben meg volt számukra a vezetés és sorozatban alakultak ki azután is a veszélyesnél veszélyesebb helyzetek, végig benne volt a játékban, hogy a City be fog találni és akkor azután szinte lehetetlen lett volna megállítani őket. De az első félidőben nem sikerült megszerezniük a második találatukat, a Liverpoolt sok esetben tényleg csak a szerencse mentette meg ettől.

Aztán jött a második félidő és annak 56. perce, amikor a kevés Liverpool támadás egyikéből szinte a semmiből gól született, így meg lett az egyenlítés, ami a hazaiak minden reményét lerombolni látszott. De persze nem adták fel, jöttek előre, egyre jobban kinyílva, ahogy az idő haladt előre. De a 77. percben a maradék remény is elszállt számukra, amikor a Liverpool ismét betalálva megfordította a mérkőzést. Miközben 64%-ban volt a labda a hazai csapatnál és csak 36%-ban a vendégeknél. Miközben a hazai csapat 20 esetben lőtt kapura, míg a vendégek mindössze öt esetben tették ezt meg. A Manchester City a tisztes búcsúért hajthatott csak ekkor már, de az se jött össze számukra, mert nem tudtak egyenlíteni se, a Liverpool 2-1-re megnyerte idegenben is a mérkőzést, így 5-1-es összesítéssel ők mehettek tovább.

A Roma-Barcelona mérkőzés esetében mindenki úgy gondolta, hogy az első mérkőzés során már eldőlt itt minden, hiszen 4-1-re nyert otthon a Barcelona és a világ legjobb csapata számára nem lehet érdemi kihívás ennek a jelentős előnynek a megszerzése. Sőt sokan úgy gondolták, hogy simán benne lehet az is ebben a párosításban, hogy kettős győzelemmel mennek tovább a katalánok. Nem csak a szakértők, a szurkolók, de úgy fest a játékosok is ezt készpénznek vették. Kivéve az olaszokat, akik azt mondták meg lehet, hát gyerünk csináljuk meg.

Az első félidő 7. percében meg is volt az olaszok vezető gólja. A Barcelona még itt is lazára vette a játékot és leginkább a labda tartására koncentráltak. Voltak veszélyes helyzeteik ugyan, de valljuk be nagyon látványos volt, hogy alibizni akarnak most. És az első félidőben ezt sikeresen is tették, hiszen azzal, hogy vezet a AS Roma, nem dőlt össze katalán szempontból a világ, nekik a továbbjutás a lényeg, azt meg zsebben érezték.

A második félidő 58. percében egy büntetőből a Roma tovább tudta növelni az előnyét. Itt már kicsit érett a meglepetés lehetősége, és ez fel is ébresztette a Barcelonát, aktívabbak lettek támadásban is és elindultak előre gólt szerezni intenzívebben. De a 82- percben hideg zuhanyként érte őket, hogy a nagy nyomásuk ellenére a Roma egy újabb sikeres kontra támadás után, megint betalált nekik és a 3-0 már az olaszok továbbjutását jelentette. Nagyon kellett a Barcának a gól, ment is érte előre keményen, de az olaszok, ha valamihez, akkor a védekezéshez nagyon értenek és a bunkerfoci meg is hozta az eredményét, képtelenek voltak a katalánok feltörni ezt. A mérkőzés vége tehát 3-0 lett. Vagyis összesítésben 4-4 és mivel az olaszok idegenben is be tudtak találni ellenfelüknek, ezért ők mehetnek tovább a Barcelona kiesett. Még most is döbbenet tényleg leírni ezt, de hát ez az igazság.

Vajon a szerda is tartogathat hasonló meglepetéseket? Izgatottan várjuk az estét, hogy pályára lépjenek a csapatok.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook