2019. február 17. - Donát

Szárnyaszegett szárnyalás

2018. július 16. Szerző: Rózsa Misi
Mindennapos téma a magyar labdarúgás mélyrepülésén sopánkodni. Már annyira nem lehet újat mondani ebben a sorozatos gyalázatban, hogy inkább a pesti ember viccet gyárt belőle és kínjában röhög.

 

Az átlag ember látja,hogy reménytelen itt minden. A szurkoló az más fából van faragva. Mert az is látja, hogy a kaki az nem milka csoki, de szeretné remélni, hogy egyszer megfordulhat a rossz széljárás és valami megmagyarázhatatlan csoda által jó is lehet az, ami borzalmasan gyenge és pocsék.

Csütörtökön két csapatunk is érdekelt volt az Európa Liga küzdelmeiben. A Ferencváros hazai pályán fogadhatta az izraeli Maccabi Tel-Aviv csapatát, míg az Újpest idegenben lépett pályára az azeri Neftci Baku ellen.

Érdekes módon a két csapat az első félidőben közel kiegyenlített játékot tudott egymással játszani. A Ferencváros is próbált érdemi támadásokat indítani, igaz a Maccabi többet támadott. Az izraeli csapat kicserélődött a bajnokság óta, most kezdenek összeszokni a játékosok. Igaz a Ferencvároshoz is érkeztek új erők.

A második félidő 61. percében egy nagyon szépen felépített támadásból a Ferencváros előnyhöz jutott. És ez meg is változtatta azonnal a játék képét,mert a Maccabi egyre elszántabban támadott, több esetben is a szerencse mentette meg a Ferencváros kapuját a góltól. De a rendes játékidő hosszabbításában, már a szerencse sem segítette a magyar bajnokságban szereplő csapaton, mert a Maccabi egy távoli, megpattant szép lövéssel egyenlíteni tudott, amivel a visszavágóra igen nehéz, szinte lehetetlen helyzetbe hozva a Fradit. Az 1-1 egyértelműen az izraelieknek kedvezhet inkább.

Labdabirtoklásban kiegyenlített első félidőt hozott a Neftci Baku és az Újpest találkozója. Nem is indult magyar szempontból rosszul ez a mérkőzés, hiszen a 9. percben már az Újpestnél volt a vezetés. Igaz ezután lépésről-lépésre átvették az azeriek az irányítást és a 23. percben össze is hozták maguknak az egyenlítést.

A második félidőben jött az Újpest teljes összeomlása. Semmi nem jött össze nekik, gyakorlatilag a kapujuk elől sem tudtak igazán kijönni, a gyenge kis azeri csapat hatalmas nyomás alatt tudta őket tartani.  Ebből az egyoldalú játékból természetes is volt, hogy a 72.percben az azeriek megfordították a találkozót, ráadásul a hosszabbításban újabb gólt szerezve, szinte kilátástalan helyzetbe taszították a magyar kupagyőztest. Ilyen gyenge teljesítmény mellett ki kell mondani szomorúan, teljesen megérdemelten kapott ki 3-1-re a lila-fehér társulat.
Négy magyar csapat volt érdekelt most a nemzetközi kupák selejtezőiben. Maximálisan 12 pontot lehetett volna itt összeszedni, nem túl acélos alakulatok ellen. / Jó, a Maccabi Tel-Aviv még valóban ellenfélnek nevezhető. / Ebből összesen két pontot sikerült összekaparni a négy magyar gárdának. Ez nagyon-nagyon gyenge, nagyon-nagyon kevés és gyalázatos teljesítmény.  Még stadion ezeknek, százat, ezret!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook