2019. január 18. - Piroska

Százas a kispadon

2017. december 21. Szerző: Rózsa Misi
Dárdai Pált már játékosként is nagyon szerettük. Mert ordított róla, hogy intelligenciája van a játékhoz, és akinek ennyire intelligenciája van a játékhoz, az alapvetően egy intelligens ember, amit Dárdai a pályán és azon kívül is rendre bizonyított is.

 

A Pécsi MSC volt az első csapat, ahol pályára lépett. Első mérkőzését az első osztályban 1991-ben játszotta le. 1996-tól a BVSC labdarúgója volt és innen került ki légiósnak a Hertha Berlin csapatához. És itt rekorder lett mint játékos, hiszen ő volt az a játékos, aki a legtöbb alkalommal léphetett pályára a klub színeiben, 286 alkalom kötődik a nevéhez. És ez csak Bundesliga meccseinek száma, mert összességében, mindent belevéve 372 alkalommal húzhatta magára a csapata mezét.  Szintén csúcsot döntött azzal, hogy 107 alkalommal lépett úgy pályára a berlini csapat színeiben úgy, hogy utána az győztesen hagyhatta el a gyepet.

2011-ben akasztotta szögre a stoplist és vetett véget aktív pályafutásának mint játékos. Annyira megkedvelték Berlinben, hogy a visszavonulása után, azonnal állást kínáltak neki a második csapatnál, illetve az utánpótláskorú csapataiknál jutott még neki komolyabb szerep. És ezeken a posztokon is olyan szinten volt képes bizonyítani tehetségét, tisztességét, intelligenciáját, hogy 2015-ben megkapta a lehetőséget arra, hogy a Hertha első csapatának kispadját foglalja el. És mint edző is nagyon szép sikereket ért el, egyre jobb csapatot épített az egykor még folyamatosan a kiesés elől menekülő csapatból.

Rövid időre a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is lehetett, aminek következtében a semmiből elkezdett szárnyalni a csapat és azt a soha véget nem érő éjszakát varázsolták az EB-n a magyar szurkolók elé, amire hosszú évtizedek óta csak vágyakozhattunk. De amikor döntenie kellett a szövetségi kapitányság vagy a Hertha kispadja között, ő az utóbbit választotta. A magyar válogatott ezután mélyrepülésbe ment át nélküle, a Hertha viszont egyre jobb. Dárdai Németországban is már nagyon ismert úgy is mint játékos, de ma már úgyis komolyan számon tartják, mint edzőt. Nagyon kecsegtető ajánlatokat kapott már máshonnan is, de ő kitart a Berlin mellett és nem akar váltani. Berlinben szeretik is őt nagyon, és most már, mint edző is rekordot tudott megdönteni, hiszen 100. alkalommal ülhetett a hétvégén egyhuzamban a Hertha BSC kispadján az első osztályban. Ez nagyon keveseknek adatik meg, a Hertha esetében senkinek nem sikerült ezt elérni, de a Bundesligában se nagyon tudunk hasonló számot elérő edzőről, akik meg elérik, azok mind a legkiválóbb mesterek. Mint Angliában például Arsene Wenger, Spanyolországban Diego Simeone.

A Hertha vezetői többször elmondták már, hogy nagyon hosszú távon terveznek a magyar szakemberrel és annak munkájával maximálisan meg vannak elégedve. Dárdai Pál századosi címéhez a Bundesligában, teljes szívünkből gratulálunk és további sok szép sikert kívánunk neki.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook