2022. január 21. - Ágnes

Szegedi tánc, veszprémi csalódás

2018. november 14. Szerző: Rózsa Misi
A hétvégén folytatódtak a férfi kézilabda BL küzdelmei is. Nagy reményekkel várták csapataink és szurkolóik a folytatást, ami az egyiknek jól is sikerült, a másiknak sajnos nem. Mindkét csapatunk ebben a fordulóban idegenben lépett pályára.

 

Nem indult rosszul a Veszprém számára a mérkőzés a Kristianstad ellen. Kifejezetten domináltuk a játékot az első félidőben, volt, amikor négy gólos előnynek is örülhettünk. Úgy festett sokáig, hogy ez a „kötelező” győzelem meg lesz minden nagyobb erőlködés nélkül is. Igaz az első félidő végére már csak egy gólosra fogyott az előnyünk, de ekkor még alapvetően rendben volt ennek ellenére is minden.

A második félidő első kétharmada kiegyenlítettebb játékot hozott a két csapat között. De a végét jobban bírta a hazai csapat a Veszprém nem fizikálisan, hanem sokkal inkább fejben fogyott el, ami rájuk amúgy, abszolút nem jellemző. Az első félidőt nyerni tudtuk 14-15-re, de a második félidő a végén nagyon elment, azt 18-14-re az ellenfél nyerte, így a vége 32-29 lett a javukra.

A Szeged a Skjern otthonába látogatott el. Ez a mérkőzés ellentétes tükörképe volt alapvetően a Veszprém meccsének. Mert itt az első félidő legnagyobb részében a hazai csapat irányította a találkozót, ők játszottak fölényben, a Szeged igyekezett tartani velük a lépést. Itt a Skjern nyerni is tudott 15-14-re.

De a második félidőre felborult a játék addig mutatott képe. A Szeged átvette az irányítást, gyorsította is a játékot és folyamatosan került ellenfelével szemben, egyre nagyobb fölénybe. Nagyon jó és egyben nagyon okos taktikus játékkal a második félidőt a mieink hozták 11-15-re, így a vége 26-29-es egyértelmű magyar győzelem lett.

A PSG egy nagyon szerencsés mérkőzésen kínkeservesen nyerni tudott a Flensburg-H ellen 29-.28-ra, így őrzi két pontos előnyét az első helyen a Szegeddel szemben. Viszont ők ketten már elég jelentősen elszakadtak az üldözőiktől, közöttük folyik az öldöklő küzdelem a csoportelsőség megszerzéséért. A Szeged a következő fordulóban hazai pályán fogja november 18.-án fogadni a Skjern alakulatát.

A Veszprém a csoportkörök felénél, az 5. helyen állva várja a folytatást. November 17.-én a Kristianstad ellen fog hazai pályán fellépni és reméljük győzni is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook