2018. június 21. - Alajos, Leila

Szép, erős és ügyes csajok

2017. június 11. Szerző: Rózsa Misi
A női ökölvívást, elég nagy divat lesajnálóan említeni. Mondjuk, ezt teszi az átlag a női labdarúgás esetében is, pedig mindkét helyen egyre inkább bizonyítják a lányok, hogy ha más is, ahogy megjelenik náluk a sportág szépsége, de egyre inkább képesek felvenni a fiúkkal a versenyt.

 

Ma már komolyabb nemzetközi szinten a csajok között is olyan kemény mérkőzéseket lehet látni, mint amilyeneket a férfiak vívnak egymással, sőt vannak kifejezetten kemény csaták is. Az is megdőlni látszik, hogy egy erős csaj, nem lehet egyben okos és szép is. Szépségben a magyar lányok, nagyon sokakat vernek már a nemzetközi mezőnyből, észben is ott vannak elől, erőben és technikában van még hova fejlődniük, de egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy az irány amerre elindultak az rendben van, ha ezt tudják követni, ha képesek folyamatos fejlődésre, akkor hamarosan az igazán kiugró nemzetközi eredmények is meg lesznek. 

A női ökölvívó utánpótlás válogatottunk Franciaországban vendégeskedett és kétszer is találkoztak a magasan jegyzett franciák utánpótlás csapatával. Az ökölvívás, mint minden pontozásos sportág, igen szubjektív tud lenni és nem feltétlen minden esetben annak a keze lendülhet egy küzdelem végén a magasba, aki meg is nyerte valóban az összecsapást. Igaz, győztes az a jegyzőkönyv szerint, akit a bírók annak hirdetnek ki. Az első mérkőzésen a bírók, hogy finoman fogalmazzunk, a magyar szakvezetők szerint, nem igazán álltak a helyzet magaslatán. Két esetben is egyértelműen furcsa ítélet született, furcsa ítélet hozta ki győztesnek velünk szemben a hazai versenyzőt. Így ezen az összecsapáson 8-4-re kikapott a magyar csapat, ha azt a két meccset nem veszik el, akkor 6-6 lehetett volna a vége. De nem lett.  Juniorjainknál a győzelmeket Kiss Betti, Tarnóczy, Lakotár és Ambrus aratták. Nagy Angéla és Matesz volt az a két versenyző, akik ugyan nyertek a ringben, de ellenfelüket hozták ki győztesnek a bírók. 

A második mérkőzés előtt sok minden akadályozta a csapatot. Károlyinak feldagadt a szeme. Mivel hamarosan EB-n kell a magyar kislánynak teljesítenie, a szakvezetés nem engedte ringbe lépni, nehogy komolyabb legyen a sérülése. Finesznek kiújult a csípőproblémája és egészségének védelme miatt, őt sem engedték ringbe lépni inkább. Igaz Monostorinak sem kellett küzdenie, mert nem állt ki a francia ellenfele és nem volt, aki azt pótolta volna. 9 lány léphetett így kötelek közé mérkőzni. Kiss Betti, Tarnóczy Tamara, Lakotár Hanna és Ambrus Viktória megint győzni tudtak, ami kifejezetten szép eredmény ettől a négy lánytól. 

Ancsin Katalin edző elmondta, hogy amíg az első mérkőzésen látott még feszültséget, kisebb zavart a lányokon, a második összecsapásokra már teljesen el tudtak lazulni, hatékonyan, és jól bokszoltak mind. Harcosak voltak, akarták a győzelmet. Itt is a bírók belenyúltak kissé az eredménybe. A legjobb mérkőzést például ifjúsági 57 kg-ban Nagy Angéla vívta és le is győzte az ellenfelét. Csakhogy a legyőzött ellenfél, a helyi polgármester lánya volt és mit ad Isten, a bírók a francia lányt látták érdekes szemüvegükön keresztül a jobbnak. 

A mérkőzéseket a szakvezetés hasznosnak találta, jó felkészülést jelent ez a lányoknak a július 2-10-e között megrendezésre kerülő szófiai utánpótlás EB-re. Most a lányok együtt készülnek a felnőttekkel Szegeden, páran közülük szlovákiai versenyen is még részt fognak venni az EB előtt. Utána jön az év egyik legnagyobb erőpróbája számukra Bulgáriában és nagyon reméljük, szép teljesítményre lesznek képesek lányaink, Európa legnagyobb tornáján. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook