2018. október 20. - Vendel

Erős lányok Indiában

2017. november 17. Szerző: Rózsa Misi
India a csodák és rejtélyek birodalma. Nagyon bízunk abban, hogy a magyar ökölvívó lányok, nagy csodák sorozatát lesznek képesek végrehajtani Guwahati városában, ahol megrendezésre kerül a Női Ifjúsági Ökölvívó VB.

 

Nagyon hosszú utazás várt a lányokra és az őket kísérő szakemberekre, a stábra, amíg elértek a verseny helyszínére, de szerencsére megérkeztek és mindenki jól van, minden rendben van velük. A VB november 20.-án veszi kezdetét és november 30-án ér majd véget. A csapat direkt jó pár nappal előbb érkezett meg a helyszínre, hogy akklimatizálódni tudjanak a lányok és megfelelő módon készülhessenek fel a nagy megmérettetésre.

Ez a VB több szempontból is nagyon fontos esemény lesz most a lányoknak. Először is azért, mert ez az első kvalifikációs torna a 2018-ban megrendezésre kerülő Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra. 51, 57, 60 és 75 kg-os súlycsoportokban lehet kvalifikációt szerezni. A Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokat Buenos Airesben fogják megrendezni. Csak az nyerheti el a kvalifikációt, aki ezekben a súlycsoportokban aranyéremmel tud majd itt zárni. Hát ez a magyaroknak nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen. A másik szempont, hogy ez a verseny kiváló lehetőség a szakemberek számára, hogy nagyon erős mezőny mellett pontosan fel tudják mérni, hogy hol tartanak most a lányok a felkészülésben és mi az, amiben majd még javítani kell ahhoz, hogy a további kvalifikációs tornákon jól tudjunk szerepelni és legyen, legyenek magyar indulók a Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Van, akik számára a nemzetközi rutin megszerzése, mások számára annak erősítése a fontos szempont. Ez az idei év utolsó igazán nagy versenye az 1999-2000-ben született lányoknak.

Nem lesz könnyű sikert elérni. Hiszen 40 nemzet jelentkezett be a tornára, és nagyon erős mezőny áll fel, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a házigazda indiaiak mellett Kazahsztán, Oroszország, Ukrajna és Törökország is teljes csapattal érkezett a VB-re és nyilván igen jó esélyt képviselnek a végső sikerre is. Jó lenne persze már itt bravúrra kvótát szerezni, de itt még leginkább csak felkészülünk az olaszországi kvalifikációs versenyre, ami jövő év áprilisában kerül majd megrendezésre.

51 kg-ban szurkolhatunk majd a csapat egyik legrutinosabb, legjobb eséllyel induló versenyzőjének a nagykanizsai Kondákor Emíliának.

57 kg-ban a debreceni Nagy Angéla fog képviselni minket és reméljük itt is éremmel zár, mint ahogy tette ezt az EB-n. Az se baj, ha azt a bronzot sikerül tovább fényeznie.

60 kg-ban a KSI versenyzője, Villás Veronika lesz az, akiért izgulhatunk és belőle is kinézhető itt is egy érem, bár keményen meg kell neki is küzdeni ezért.

69 kg-ban szintén KSI-s versenyző fog képviselni minket, Budai Vivien, aki szerzett már érmet VB-n junior korosztályban, most két súlycsoporttal lejjebb az ifik között is ez a célja.

75 kg-ban is egy hazai sztár, a pécsi Petrovics Gabriella küzd a dicsőségért meg és tőle is nyugodtan várhatunk érmet.

+81 kg-ban várják legtöbben leginkább az érmet a halásztelki Juhász Adrientől, akit reméljük nem fog túlságosan nyomni az elvárás súlya.

Nagyon erős és jó edzői stáb kíséri a lányokat. Kovács Mária és Ancsin Kati személye garancia lehet önmagában is egy jó szereplésre itt is. A csapat vezetője: Kendi Hana Ágnes lesz. Fizio cutman: Makocsai Sándor. Az egyik legjobb, legeredményesebb női bíró utazik még ki a VB-re a csapattal Béki Piroska személyében.

A lányok jó hangulatban vannak, tele vannak önbizalommal és tudják a feladat nem lesz könnyű, de fizikálisan és lélekben is felkészültek mindenre, nagyon ki akarják hozni magukból a maximumot. Azt is nagyon fontos elmondani, hogy a csapat most nagyon együtt van és ez abból a szempontból is jó, hogy ha nehezebb időszaka van, valakinek a többiek húzzák majd magukkal. Hajrá lányok, nagyon szurkolunk végig nektek minden sikerért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook