2022. augusztus 14. - Marcell

Szép magyar siker a dubaji 24 órás versenyen

2018. január 16. Szerző: Speedzone
Walter Csaba is meghívást kapott az idei dubaji 24 órás versenyre, ahol a német Lambda csapat színeiben állt rajthoz.

 


A csapat egy saját fejlesztésű Ford GT-vel versenyzett, Walter csapattársai Frank Kechele, Daniel Keilwitz és Nico Verdonck voltak.
A négyes az időmérőn a 21. helyet szerezte meg, a futamot pedig végig tudta csinálni. A Labda az összetett 15. helyén ért célba, míg az A6-Pro géposztályban a hetedik helyen zárt a csapat. A csapat számítása szerint műszaki hibák és büntetések nélkül a hetedik pozíció is elérhető lett volna. Ezt onnan tudják, hogy olyanok végeztek előttük, akik a tempó tekintetében elmaradtak tőlük, viszont megúszták jelentősebb zűr nélkül - írta a TC Blog.
A dubaji 24 óráson egyszerre 90 autó van a pályán, Walternek nem is volt tiszta szektora. "Idén is rendkívül nagy kihívást jelentett a forgalom. Nem viccelek, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány olyan szektorom volt, amiben nem kellett előzni. Nem köröm, szektorom! Kegyetlenül fárasztó. Így aztán jó értelemben véve megdöbbentett, hogy egyetlen koccanásunk volt mindössze, de az is olyan pici, hogy nem maradt nyom az autón. Gyakorlatilag karcmentesen hoztuk le a Ford GT-t a pályáról" - mondta Walter a TC Blognak.
"Féltáv környékén már tisztán látszott, nincsenek csodák, az eleje elérhetetlen számunkra. Erre az edzések után már számítottunk, hiszen érezhető volt, hiányzik még egy kis tempó a Ford GT-ből. A csapat most kiértékeli a versenyen gyűjtött adatokat, és azután eldönti, lesz-e folytatás, és ha igen, milyen versenyeken."
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook