2019. február 19. - Zsuzsanna

Szerénység a teniszpályán

2018. június 4. Szerző: Szele Tamás
Kérem szépen, sok mindent megtudhattunk tegnap Serena Williamsről, például azt, hogy miért öltözik Macskanőnek, de leginkább azt, mi neki a legszebb erénye. No persze, a legfontosabb az lenne, hogy bejutott a nyolcaddöntőbe, de ez az ő esetében annyira feltételezhető, sőt, elvárható volt, hogy szalagcímet nem érdemelne. A szerénysége annál inkább.

 

Mondhatnánk, hogy hiszen magyarul a neve is Szerénke volna, csakhogy az angol „serenity” inkább békességet, derűt jelent, amiben nem is volt hiány a sajtótájékoztatón, ahol az eredményei után rögtön a macskadresszről kérdezték. Mondjuk volt is miért: Párizsban 25 fok volt a hőmérséklet, ennek ellenére Williams fekete, hosszú macskanadrágos ruhában játszott. 

„Ha ezt viselem, úgy érzem magam, mint egy harcos. Talán egy királynő vagyok Wakandából (utalta a Fekete párduc című fimre). Kényelmes viselni. Mindig is fantasy világban éltem, mindig is szuperhős akartam lenni, és most ez az egyik módja, hogy szuperhős lehessek” - mondta a BBC szerint, és ha kicsit jobban odafigyelt az ember, azt is megtudhatta, hogy azért van ennek a meglepő teniszruhának egy nagyon praktikus, egészségügyi célja is.  A teniszezőnek többször is vérrög került az ereibe az elmúlt egy évben, azt mondta, új ruhája segít fenntartani a szükséges vérkeringést, hogy ezt megakadályozza. 

Ennyi is elég lett volna a sikeres sajtótájékoztatóhoz, bőven elég, de Serena képes volt rátenni egy lapáttal. Az egyik újságíró megkérdezte, hogy egyetért-e azzal, miszerint Novak Djokovics szerint valószínűleg ő minden idők legjobb női atlétája. Williams ezen egy pillanatra elgondolkozott, majd nevetve csak annyit mondott: „Valószínűleg”.

Hát az eredményei kétségtelenek: négyszeres olimpiai bajnok, korábbi világelső. Huszonháromszor nyert egyéniben Grand Slam-tornát, illetve sikeresen abszolválta az úgynevezett  „Non-Calendar Year” karrier Grand Slamet, vagyis egymás után mind a négy nagy tornán nyert. Van mire büszke legyen – de azért ezt a választ Bástya elvtárs is adhatta volna a riporteri kérdésre, a Tanú című filmből. Ő alig fogalmazott másképp:

„Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.”

Hát valahogy így állhat Serena is. Nagyon tudja méltányolni tulajdon szerénységét.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook