2019. február 16. - Julianna, Lilla

Színesfémek Afrikából

2018. május 7. Szerző: Rózsa Misi
Vasárnap az utolsó napjához, a döntőkhöz érkezett Marokkóban A Gymnasiade Nemzetközi Ökölvívó Torna. Nagy büszkeségünkre, három magyar fiú is a döntőbe verekedte be magát, ahol már a legfényesebb éremért csatázhattak.

 

Az eddig remekül küzdő Lőczi Roland 63 kg-ban az utolsó párharcban orosz ellenfelet kapott. Az első menetben a magyar fiú nagyon jól állta még a sarat és egál közelit tudott bokszolni ellenfelével szemben. Nagyon gyors iramú mérkőzés alakult ki közöttük, sokat és nagyokat ütöttek sokat és szépeket találtak. De ez a nagy iram sokat kivett Rolandból és a második menet közepén már lehetett rajta látni a fáradás jeleit, amit itt ellenfele ügyesen ki tudott használni és a maga javára fordította. A harmadik menetben is az orosz bizonyult valamivel jobbnak, így a ritmusváltásokat ügyesen használó orosz nyerte a tornát Lőczi ezüstéremmel zárt.

Juhos István 80 kg-ban nagyon tapasztalt, ügyes orosz ellenfelet kapott a döntőre. Juhos mindent megtett a győzelem érdekében, itt is bátran belement a nyílt küzdelembe, voltak szorosabb menetek is közöttük, de az orosz sajnos most határozottan jobb volt, így Juhosnak is a végén be kellett érnie az ezüstérem megszerzésével.

A magyarok közül utolsónak +80 kg-ban Kiss Levente Hunor következhetett. Nem volt neki se könnyű dolga, hiszen hazai ellenfelet kapott, aki felé erősen hajlott így a pálya a küzdelem során. Kiss már az első menetben neki ment az ellenfelének és dominálta párharcukat. Ő volt a kezdeményezőbb, egyértelműen irányítása alatt tartotta a küzdelmüket, nagyon magabiztosan védekezett és rendkívül pontos találatokat vitt be a támadásai során. A második menetben is egyértelműen a magyar fiú volt a jobb, és hogy ez ne is lehessen kérdés, egy nagyon tiszta balhoroggal ki is ütötte az ellenfelét, amivel hatalmas sikert ért el és ő lett az, aki a magyar csapat számára aranyérmet hozott el a tornáról.

Nagyon büszkén írhatjuk le, hogy hét magyar indulóból a küzdelmek után három bronzérmet szereztünk: Szőllősy Áron, Samu Ferenc, Balogh János, mellette két ezüstöt: Lőczi Roland, Juhos István és egy aranyat: Kiss Levente Hunor. Hét induló hat érem. Ezzel minden versenyen elégedettek lennénk. Nagy elismerés a fiúknak, nagy elismerés a nevelő egyesületeik szakembereinek és nagy elismerés a munkájukat kint segítő magyar szakembereknek. Ez szép munka volt. Gratulálunk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook