2019. január 18. - Piroska

A szív kapusa a világ legjobbja

2017. december 5. Szerző: Rózsa Misi
Az IFFHS minden évben 91 ország szakértőit kérik fel, hogy a labdarúgásban elért szezonbeli teljesítményük okán, nevezzék meg, hogy szerintük az adott poszton ki teljesített a legjobban. A szavazás titkos és idén 31. alkalommal rendezték meg ezt a választást.

 

Természetesen annak örültem volna, annak örülnék legjobban, ha egyszer egy magyar kapus nevét mondanák ki a végén, mint győztesét. Sajnos erre nem volt még példa és nem is nagyon fest úgy, hogy a közeljövőben számíthatunk ilyenre. Ezért aztán, amikor kiderült ki lett a győztes, fel is kiáltottam örömömben, mert az kapta meg, aki nálam a nagy kedvencek közé tartozik. Gianluigi Buffon, nem csak azért a kedvencem mert csodálatos képességű kapus, hanem azért, mert emberileg is nagyon erősen szerethető a figurája. Hatalmas szíve és lelke van, amit nem szégyell megmutatni se a pályán, se azon kívül. Több játékos, akinek megadatott, hogy vele játszhasson, sokszor meséltek arról, hogy mekkora erőt tud adni a játékban számukra, ha Buffont tudhatják maguk mögött. Nagyon sokszor meséltek arról, hogy amikor a csapatnak nem ment, amikor leültek, az öltözőben, a szünetben milyen vehemenciával tudta felrázni a többieket és sokszor ennek volt köszönhető, hogy vesztett állásból is fordítani tudtak. Egy igazi egyéniség, akit a világon mindenhol ismernek.

Nem először sikerült ezt a nagy elismerést elérnie. Most ötödik alkalommal választották meg a legjobb kapusnak. Ráadásul az elmúlt tíz év során hat esetben szorult a második helyre szoros versenyben. Háromszor Iker Casilass, háromszor Manuel Neuer tudta őt megelőzni. Most ő előzte meg Manuel Neuert- , míg harmadik helyre, ami nem meglepő Keylor Navas jött be.

Nem lehetett kétséges, hogy ez az az év volt, amikor nagyon sok szempont miatt is, neki kellett odaadni ezt a díjat és bőven rászolgált arra, hogy megkapja.

Amúgy a legjobb női kapusnak idén is Sarah Bouhaddi végzett az élen, aki a francia válogatott és a Lyon hálóját őrzi. Tavaly is neki sikerült ezt a címet elhódítania és nem kizárt, hogy jövőre is hozzá fog kerülni a nemzetközi elismerés, mert kevesen vehetik fel vele ebben a versenyt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook