2018. október 20. - Vendel

Szomorú hétvége volt

2017. november 15. Szerző: Rózsa Misi
A kézilabda BL selejtezőjének 7. fordulójában szomorú hétvége köszöntött a magyar kézilabda csapatokra. 14 mérkőzést kell lejátszani a selejtezők során oda-visszavágós rendszerben. A 7. forduló lezártával, túl vagyunk a selejtezők félidején.

 

A Szeged jelenleg a csoportjában az 5. helyen áll. 7 pontja van, ami elég kevésnek látszik. Bár nyilván tovább fog lépni a csoportból, hiszen a 8 csapatos csoportból 6 csapat léphet majd tovább, de nagyon fontos lett volna megszerezni a csoportelsőséget, még akkor is, ha erre kevés esély látszott még a kezdés előtt is. 7 mérkőzése során 3 esetben tudott nyerni 1 döntetlenje lett és 3 esetben szenvedett vereséget. 4 mérkőzését játszhatta le hazai pályán, 3 mérkőzésen vendégként lépett pályára. 210 gólt tudott vágni ellenfeleinek és 200 gólt kapott összesen. Ezzel a 3. legtöbbet betaláló csapat ebben a csoportban, a kapott gólok alapján viszont az 5. helyen áll. Ez jól mutatja, hogy amíg a támadósora erősnek mondható, addig a védekezésen bőven lenne még mit javítani.

Legutóbb hazai pályán állhatott ki a Nantes csapata ellen. Nagyon fontos lett volna itt győzni, de sajnos nem sikerült. A mérkőzés elején még volt egy rövid időszak amikor jól ment a csapatnak a játék, ebben a periódusban két gólos előnyre is szert tudott tenni, de sajnos a franciák gyorsan átvették a kezdeményezést és fordítani tudtak. Már az első félidőben volt olyan játékrész, ahol négy gólos hátrányba került a Szeged. Az első félidő 15-17-el zárult. A második félidőben nagyon akart ugyan a Szeged, de szinte semmi nem jött össze nekik, míg a franciáknak szinte az is bement, amit mellé dobtak. Mi ebben a félidőben is 15 gólt tudtunk dobni, de itt is 16 góljukkal a franciák voltak az eredményesek, így a vége 30-33 lett nekik és ezzel előzni is tudták a mieinket a csoportban.

A csoport első helyén a Vardar áll, aki 6 mérkőzést tudott nyerni és egy esetben játszott döntetlent, tehát veretlenül menetel előre 13 pontjával. Második a Rhein-Neckar szintén veretlenül 11 ponttal. Igaz nekik 4 győzelmük mellett 3 döntetlen a mérlegük. Harmadik 10 ponttal a Barcelona. Negyedik a minket legyőz Nantes 9 ponttal, utánuk mi következünk 7 ponttal. Hatodik a Kristianstad 3 ponttal. Kieső helyen áll 2 pontjával a PPD Zagreb, tök utolsó a Wisla Plock 1 ponttal.

A Szeged legközelebb is hazai pályán játszhat november 19.-én a Barcelona lesz a vendég és nem igazán nekünk áll itt a zászló.

A Veszprém a most elszenvedett veresége után szorult le a csoportja éléről a második helyre. 11 pontot gyűjtött össze a selejtező félidejére. 5 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlege. 212 gólt dobott eddig, viszont 197-et kapott. Dobott góljai alapján is második helyen állna a csoportban, a kapott gólok szerint viszont az 5. helyen állna. Itt is az látszik, ami a Szegednél, hogy nagyon erős a támadóvonal, viszont a védekezésben sebezhetőbbek vagyunk. A Veszprémnek reális esélye van még a mostani vereség ellenére is a végén a csoport élén végezni, továbblépése innen pedig egyszerűen nem lehet kérdés.

Most hétvégén a csoport egyik legerősebb tagjának a PSG-nek az otthonába kellett ellátogatniuk a fiúknak. Az első félidőben a franciák abszolút jelentős fölényben játszottak ellenünk és nagyon le tudtak szaladni a Veszprém elől. Már az első félidőben 5 gólos, számukra megnyugtathatónak mondható előnnyel mehettek pihenőre. 19-14. A második félidőre nagyon sokat javult a Veszprém játéka, volt amikor a hátrányt 1 gólosra is sikerült csökkenteni és a játék ezen szakaszában benne volt a fordítás lehetősége is, amivel sajnos aztán mégsem tudtunk élni, és bár itt nagyot játszott a csapat a 14-14-es második félidei eredmény nem változtatott a vereségen. 33-28-ra sajnos a franciák taroltak és ezzel fel is álltak a csoport elejére.

A csoportot tehát 12 ponttal a PSG vezeti. Második 11 ponttal a Veszprém. Harmadik a Flensburg-H. 10 ponttal. Negyedik a Vive Kielce 6 ponttal. Ötödik a Meshkov Brest 5 ponttal. Szintén 5 pontja van a hatodik Celjének és a kieső helyen álló Kielnek is. Legutolsó az Aalborg szerény 2 pontjával.

A Veszprémnek nem lesz könnyű dolga a következő fordulóban sem. Itthon kell megmérkőzni november 18.-án ismét a PSG ellen. Ami idegenben nem jött össze, az itthon sikerülhet és akkor visszavehetjük a csoport első helyét erős ellenfelünktől.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook