2018. október 20. - Vendel

Szomorú szilveszter

2017. december 31. Szerző: Szele Tamás
Szomorú dolog így zárni az óévet, szomorú és elkeserítő: de kötelességünk beszámolni a rossz hírekről is. Főleg, ha ezek a rossz hírek mindenkit váratlanul értek: sajnos negyvenkilenc éves korában szombaton elhunyt Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó.

 

A Balaton Vívóklub alapítója, vezetője egy tapolcai kolbásztöltő-verseny díjkiosztóján lett rosszul - tudta meg a veol.hu portál Rig Lajos országgyűlési képviselőtől és Dobó Zoltán polgármestertől.
Szalayt Gyöngyit a helyszínen és a mentőautóban is újraélesztették, majd helikopterrel a veszprémi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.
A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet arra, hogy Szalay Gyöngyi egész pályafutása során a szülővárosát, Tapolcát képviselte versenyzőként és edzőként is.
Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián. 
Méltatásában szerepel, hogy remek eredményeit kivételes ütem- és taktikai érzékkel érte el, és a különleges stílusához páratlan egyéniség társult. 
Legnevesebb tanítványa Siklósi Gergely, akit 19 éves koráig képzett, nevelt, és aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes lett az irányításával.
Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.

Tapolca is gyászol:  Dobó Zoltán polgármester arról tájékoztatta a nagyközönséget, hogy a gyász miatt elmarad a szilveszteri utcabál és a hagyományos újévi köszöntő is. Nem marad el viszont a 31-én esedékes hagyományos futóverseny és a tóúszás sem. Természetesen karnevál, zene nem lesz, a két sporteseményt a kiváló vívó búcsúztatásaként rendezik meg, mondta a polgármester. Egyben azt is közölte, hogy a futóverseny résztvevői gyászszalaggal teszik meg a távot, a program pedig a jövőben emlék futóversenyként Szalay Gyöngyi  nevét viseli majd.  A város ezzel is tiszteleg az olimpikon előtt.

És gyászol minden magyar sportbarát, minden rajongó. A torok elszorul, a szavak cserbenhagyják  a krónikást az olimpikon váratlan halála kapcsán – nyugodjon békében.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook