2022. december 2. - Melinda, Vivien

Szoros csata, szép győzelem

2018. december 10. Szerző: szoros_csata_szep_gyozelem
Női kézilabda csapatunk az EB csoportköreiben eddig felemásan szerepelt. Kikaptunk a hollandoktól, de aztán megvertük a spanyolokat, majd megint vereség következett Norvégia ellen. Lehetett tartani most a németek elleni mérkőzéstől is, hiszen a németek elég jó játékerőt képviselnek, kérdés volt, hogy mentálisan mennyire lesznek képesek a lányok itt felpörögni. Nagyon-nagyon kell minden pont nekünk.

 

Az első félidő jelentősebb részében mi játszottunk jobban, bátran neki mentünk ellenfelünknek, és hamar sikerült előnyt szerezni és azt jól is tartottuk meg. Aztán jött egy kisebb hullámvölgy, amikor a németek nagyon ránk jöttek a játékunkba meg apróbb bizonytalanság volt érzékelhető. Itt a németek egyenlíteni is tudtak és még a vezetés is átkerült hozzájuk. De aztán a végére megrázták magukat a lányok, felvették az ellenfél által diktált tempót és az első félidő végét 12-10-re hozni tudtuk.

A második félidő gyakorlatilag tükörképe lett az elsőnek. Itt is mi kezdtünk jobban és harcosabban, de aztán jött megint az a kisebb hullámvölgy, de szerencsére a hajrát mi viseltük fejben jobban, így ugyan ezt a félidőt hozni tudták a németek 14-15-re, de ez nekik kevés volt az örömhöz, hiszen a mérkőzést mi nyertük meg 26-25 arányban.

Jelen pillanatban az állás az, hogy pontban beértük a harmadik helyen álló németeket, csak azok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak még előttünk a továbbjutó helyen. Pontban már a második helyen álló románokat is sikerült beérni, de ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Két pont az előnye velünk szemben a csoportelső Hollandiának, de ő is egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Két pont az előnyünk a norvégokkal szemben, akik az ötödik helyről igyekeznek üldözni minket, de itt is el kell mondani, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint mi.

A románok valószínűleg növelni tudják velünk szemben az előnyüket, hiszen a csoport leggyengébb tagja, a spanyolok ellen fognak majd játszani.  A hollandok Norvégia ellen küzdenek majd meg és vélhetőleg nyerni is tudnak ellenük, így van reményünk arra, hogy ne érjenek be minket a norvégok.

Legközelebb a magyar csapat december 12.-én lép parkettra, akkor az ellenfelünk Románia lesz. Ha itt sikerülne bravúrt elérve nyernünk, akkor már fel is érhetünk akár a továbbjutó helyek egyikére.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook