2019. január 16. - Gusztáv

Talán majd a csajok

2018. március 28. Szerző: Rózsa Misi
Romániában az U22-es EB harmadik napján lépett ringbe az utolsó két férfi versenyzőnk. Már a párosítás után biztos volt, hogy nem lesz könnyű dolga ezeknek a srácoknak sem. Hiszen az ukrán és török ellenfél, rutinos jó bunyósok és a csapatuk erősebb érdekérvényesítő képességgel is bír.

 

75 kg-ban Cservenka Róbert az ukrán Tokarchuk Oleksiy-t kapta ellenfélnek. Az ukrán félelmetesen gyors és kegyetlenül erős versenyző, amit az összecsapásuk alatt is bizonyított. Cservenka nem ijedt meg, bátran küzdött, de a bátorság itt kevésnek bizonyult és sajnos az ukrán juthatott tovább vele szemben.

81 kg-ban Lukácsy Bence a török Yagmur Genckan ellen jöhetett utolsó magyar férfiként küzdeni itt. Meg is sikerült lepnie kissé török ellenfelét azzal, hogy kezdeményezően lépett fel vele szemben és technikás, ügyes bunyóval kényszerítette rá az akaratát. Tény, hogy aztán a török is egyre jobban belelendült a küzdelembe, amivel nagyon szorossá tette a párharcot, de mi – nem vitatva szubjektivitásunkat sem- egyértelműen Lukácsyt láttuk jobbnak és teljesen érthetetlen volt ezért számunkra, amikor a bírók az ellenfelét hirdették ki győztesnek.

Lukácsy vereségével az utolsó magyar férfi versenyzőnk is kiesett az U22-es EB-ről. A magyar férfi csapat egyetlen mérkőzést sem nyert meg a küzdelmek során. Tegyük azért ehhez hozzá, vagy mondjuk pontosabban úgy, hogy egyetlen versenyzőnket sem látták a bírók jobbnak ellenfeleiknél.

A magyar szövetségi kapitány, ifjabb Balzsay Károly nagyon fel van háborodva és rá nem jellemző módon kikelt magából. Úgy fogalmazott, hogy a magyar csapat áldozatául esett az ökölvívásnak. Meggyőződéssel állítja, hogy Kozák László, Kovács Richárd, Csóka Nándor, Lukácsy Bence megnyerte a mérkőzését, csak a bírók csalással elvették a győzelmet a magyaroktól. Mi is beszámoltunk arról a versenyek alatt, hogy Kozák és Lukácsy egyértelműen nyertek szerintünk is, ha szoros küzdelemben is, de valóban más meccsek eredménye is megkérdőjelezhető. Ifjabb Balzsay közölte azt is, hogy a csalás sorozatot nem fogják szó nélkül hagyni, ebben az ügyben, nagyon komoly jogi és diplomáciai lépések megtételét tervezik.

Az ő értékelése a fiúk teljesítményéről:

"Nem vagyok hajlandó lógó orral és szomorúan hazamenni. A fiúk olyan ökölvívást mutattak be, amit látni szerettem volna. Büszke vagyok rájuk, mert harcoltak és mindent megtettek, amit megbeszéltünk. Nem hagyom a fiúkat magára és személy szerint a végsőkig el fogok menni, hogy kiálljak mellettük, mert ez így nem mehet tovább."

A torna nem ért véget a magyarok számára, hiszen a harmadik napon, négy magyar lány fog megküzdeni a sikerért. Itt majd Nagy Angéláért, Viglási Alexandrának, Tar Flórának és Budai Viviennek szurkolhatunk. Hajrá lányok, hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook