2018. december 15. - Valér

Talán vége a vb-nek, a két Ferrari már a rajtnál ütközött

2017. szeptember 18. Szerző: Speedzone
Az időmérőn ötödik Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíj előtt azt mondta, akkora a Mercedes tempóhátránya a városi pályán, hogy legfeljebb csak a csoda segítségével nyerheti meg a futamot.

 


Nos, a csoda megtörtént: egyrészt a futam történetében először a rajt előtt leszakadt az ég, másrészt az FIA részéről Charlie Whiting úgy döntött, hogy noha épített pályán sem engedi el a mezőnyt ilyen körülmények között, villanyfényben, városi pályán megtette.
Borítékolható volt, hogy ebből baj lesz, és gyorsan meg is történt: a futam negyedik másodpercében ütközött össze az élen a két Ferrari és Max Verstappen, mindhárom pilóta kiesését okozva. Vettel húzta a legtovább, a sérült autóval három kanyart bírt, mielőtt kicsúszott a kavarodásban második helyre feljött Lewis Hamilton elől, ezzel a verseny érdemi része véget is ért.
Hamilton meggyőző tempóval őrizte előnyét az eleinte nedves, majd egyre szárazabb pályán, a második Daniel Ricciardónak esélye sem volt ellene a két további biztonsági autós szakasz ellenére sem. A kétórás időlimittel véget ért futamon a harmadik helyet az egész hétvégén észrevehetetlen Valtteri Bottas szerezte meg a másik Mercedesszel, negyedikként Carlos Sainz, ötödikként Sergio Perez ért célba, a távozó Jolyon Palmer pedig pályafutása legjobb eredményeként hatodik helyett hozott a Renault-nak. Hamilton előnye 28 pontra nőtt a bajnokságban - ezzel talán el is dőlt a cím sorsa.
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook