2022. december 2. - Melinda, Vivien

Világbajnoki dobogó a cél a Budapest Kupa legnagyobb sztárjainak

2019. március 26.
Az orosz Team Paradise lehengerlő sikert aratott a 2018-as Budapest Kupa felnőtt kategóriájában, immár sorozatban harmadszor. Idén könnyebb dolguk volt, mint az előző években, hiszen az eddigi nagy rivális, akikkel Budapesten rendszeresen összecsaptak, a svéd Team Surprise még tavaly feloszlott.

Több, mint 50 ponttal előzte meg az orosz Team Paradise az ezüstérmes Team Berlint a március elején megrendezett szinkronkorcsolya Budapest Kupán. A németek mindössze 185 pontot szerztek az orosz csapat 239 pontjával szemben.

„Ez a verseny mindig fontos felkészülési állomás a világbajnokság előtt, ez egy jó támpont az év ezen szakaszában. Nagyon elégedett vagyok a lányok mai korcsolyázásával, jó pontszámot kaptunk.” – értékelt Anna Yakovleva, a csapat edzője.

 A Team Paradise is érezte azonban, hogy a svéd rivális hiányzott a mezőnyből. „Ők egy nagyon jó csapat voltak, tele érdekes és kreatív ötletekkel. Az együttes megszűnése egy nagy veszteség az egész szinkronkorcsolya számára” – méltatta a magyar Dohány Andrea egykori csapatát, a Team Surprise-t az orosz szakember. Kitért azonban arra is, hogy erős ellenfelekből így sincs hiány. „Ott vannak például a kanadai és finn csapatok. Így van, akik továbbra is motiválnak minket. Még mindig az a célunk, hogy legjobbak legyünk.” – utalt arra, hogy a 2015-ös világbajnokságon a kanadai NEXXICE, a 2018-as vébén pedig a finn Marigold IceUnity diadalmaskodott.  „Igyekszünk majd ott is jól teljesíteni, és reméljük, hogy dobogóra kerülünk” – zárta a nyilatkozatát Yakovleva.

A 2019-es világbajnokság Április 12-14 között kerül megrendezésre a finn fővárosban, Helsinkiben. Magyaroroszágot a Team Passion képviseli majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook