2019. január 16. - Gusztáv

Teheráni dekoltázsok

2017. december 1. Szerző: Szele Tamás
Hát, ilyent is ritkán lát, illetve nem lát az ember. Nem mindennapi eset, annyi biztos: az iráni fociszurkolók a közösségi oldalakon könyörögnek Maria Komandnajának, hogy öltözzön szolidan most az egyszer, különben csak jelentős késéssel tudják meg a világbajnoki csoportok sorsolásának eredményét...

 

A dolog úgy esett, hogy az orosz sportújságíró hölgy lesz Gary Lineker mellett a sorsolás moderátora december elsején, a Kremlben – és hát ezt közvetíti az iráni állami tévé, az IRIB is. Elvben. A gyakorlatban nem biztos, ugyanis amennyiben Maria Komandnaja túlságosan alulöltözött lesz, a műsort többször is megszakítják majd, hiszen a szigorú iszlám szabályozások miatt nem kerülhetnek lengén öltözött nők a képernyőre. Az alulöltözöttséget ne úgy tessenek érteni, hogy bikiniben sorsolna: az adás megszakításához bőven elég egy mélyebben kivágott ruha, egy dekoltázs is.

Bizony, ha ilyesmi feltűnik a teheráni képernyőkön, azonnal megszakad az adás, és a szurkolók maximum a másnapi újságokból tudhatják meg az eredményt – nem is csoda, hogy Kondamnaja Facebook-oldala tele van a hol kedves, hol udvarias, hol keserű kérésekkel, az irányban, miszerint csak most az egyszer legyen tekintettel a különleges helyzetre... csak most vegyen fel valami visszafogottat.

Teheránban egyébként nem vicc és nem elvi lehetőség az ilyen adásszünet: 2006-ban például Heidi Klum miatt szakadt meg pár percre a vb-sorsolás, míg a riói olimpia megnyitójának közvetítését a szamba-táncosok miatt kellett leállítani. Mert hát ők sem vitték túlzásba a textilneműk viseletét - mondjuk nehéz is volna elképzelni egy szambatáncost télikabátban, esetleg overallban.

Egyelőre minden jel arra mutat, hogy Kondamnaja hajlamos komolyan venni a kérést, mert oldalán igen mértéktartó ruhákban mutatkozik – remélhetőleg nem lesz baj, és pénteken nem szakad meg miatta az adás az ayatollahok országában.

Azért van abban valami érdekes, ha egy televízió attól félti a nézőit, hogy meglátnak egy női dekoltázst...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook