2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Teke-világbajnokság Budapesten

2018. szeptember 11. Szerző: Szele Tamás
Kérem, mindenki dobja el, ami a kezében van, örömhíreket kell közölnöm, az örvendezésre az engedélyt ezennel megadom. Szóval az első jó hír az, hogy kétnapos kongresszust tartott Budapesten a Nemzetközi Teke Szövetség, ami rosszabb időkben már önálló hírként is fontos lenne, a második, hogy ezen a kongresszuson fővárosunknak ítélték a 2023-as bajnokság rendezési jogát.

 

Tehát lehet örvendezni öt éven keresztül ennek: mondjuk tényleg nagyon jó hír, ugyanis a teke kellemes sportág és nem túl gyakran van alkalma az embernek Budapesten világbajnokságot láthatni – de tekintsük a részleteket.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) hétfői tájékoztatása szerint a világbajnokság rendezéséről a magyar fővárosban rendezett kétnapos kongresszusán döntött a Nemzetközi Teke Szövetség. Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke a világbajnokságot bemutató prezentációban kiemelte, több olyan technikai újdonságot vezetnek be, amely látványosabbá teszi a sportágat.
„Elsősorban a televíziós közvetítéssel kapcsolatban lesznek újítások. Tervezzük például pókkamera bevezetését is” - mondta a sportvezető.
A közleményből kiderül: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elfogadta a szervezet utánpótlás koncepcióját és támogatja a magyar tekesportot.
„A hazai rendezésű világbajnokságon már remélhetőleg lesz több olyan válogatott játékos, aki ebben az utánpótlás-programban nevelkedik. Ráadásul a terveink között szerepel egy olyan létesítmény megépítése, amely helyszíne lehet a vb-nek. Egy olyan csarnokban gondolkodunk, amely a bowlingnak és más nem olimpiai sportágaknak is otthont adhat” - tette hozzá az elnök.
Magyarország legutóbb 2013-ban rendezett csapat-világbajnokságot, akkor Zalaegerszeg volt a házigazda és mind a női, mind pedig a férfi válogatott aranyérmet szerzett.

Hát kérem, lehet örülni, lehet készülni: ráadásul csapataink is esélyesek, mi több, a rangos sportesemény megrendezése sem ígérkezik drágának.

Tekére, magyar!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook