2019. január 18. - Piroska

Tengerre, magyar!

2018. január 30. Szerző: Szele Tamás
Mindenki Széchenyinek tulajdonítja a címben említett szállóigét, csakhogy ő ilyent sosem mondott: ő azt mondta, „Tengerhez, magyar!”. Kis különbség, mely esetünkben még lényegtelen is, de különbség. Lényeges viszont az, hogy a teniszsikerek után mintha érni látszana valami új nemzetközi diadal – méghozzá vitorlázásban.

 

Nem vagyunk tengerésznép, de ez ne zavarjon senkit, hiszen úszásban is magunk mögé utasítjuk a világ legnagyobb részét, vitorla- és úszósporthoz nem tenger kell, hanem rátermett sportoló – olyan meg terem nálunk, jó kedvvel, bőséggel. Ilyen például Érdi Mária, aki már az év első rangos versenyén szép helyezést ért el.

Az utolsó éves U21-es Érdi Mária ugyanis a felnőttek között megnyerte az éremfutamot a Laser Radial hajóosztályban, ezzel összetettben a negyedik helyen végzett a Miamiban rendezett vitorlázó világkupán, az év első rangos versenyén.

A magyar versenyző sajtócsapatától származó vasárnap esti információ szerint Érdi a kilenc futamból hármat megnyert, majd az éremfutamon sem talált legyőzőre. Az összetett aranyérmet a brit Alison Young szerezte meg.

A mi lányunk szombaton még az aktuális világbajnoknál, Alison Youngnál is jobban szerepelt, több pontot gyűjtött nála, ezzel a bronzérem is elérhetővé vált volna számára. Ez végül nem jött össze, de nem rajta múlt, hiszen a duplapontos éremfutamot megnyerte a 20 éves versenyző, aki ismét bizonyította, hogy mentálisan is nagyon erős.
Érdi Mária az eredményhirdetés után elmondta, összességében elégedetten zárta az év első nagy versenyét.
„Itt volt a hajóosztály krémje, fantasztikus volt ellenük versenyezni. Külön öröm, hogy a kilenc futamból hármat is megnyertem, és az, hogy egy gyengébb nap után is fel tudtam állni, és a verseny végére a legjobbat ki tudtam hozni magamból” - mondta. Hozzátette: már Tokióra koncentrál, a célja az, hogy minél előbb megszerezze az olimpiai kvótát, és a 2020-as játékokon a lehető legjobb eredményt érje el.

Hát tengerhez magyar vagy tengerre, mindegy is – érmek várnak, Mária, számítunk rád, hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook