2019. január 16. - Gusztáv

Teniszcsoda párosban

2018. február 26. Szerző: Szele Tamás
Attól, hogy véget értek a téli olimpiai játékok és legyógyultunk a képernyőről, valamint a hűtőből is kifogyott minden sör, még nem következik, hogy lelassul a magyar sportolók diadalmenete – legfeljebb most már más versenyeknek, más győzelmeknek örülhetünk. Például Stollár Fanniék diadalának, párosban.

 

Ugyanis Stollár Fanny és spanyol játékostársa, Georgina García Pérez nyerte a párosversenyt a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A magyar, spanyol duó a BOK Csarnokban zajló verseny vasárnapi döntőjében az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd párost verte 4:6, 6:4, 10-3-ra, döntő rövidítésben.

Az első szett 34 perc alatt lett a riválisé, majd Stollárék 37 perc alatt egyenlítettek. A mindent eldöntő harmadik felvonásban aztán már ők irányítottak, Flipkensék 0-3 után szerezték első pontjukat, de utána 5-1 és 9-2 is volt a magyar, spanyol kettősnek, amely második meccslabdáját értékesítve végül 1 óra 20 perc alatt diadalmaskodott.
A 19 éves Stollár pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta. García Pérezzel közösen 12 300 dollárt (3,1 millió forintot) nyertek.
Eredmény (a viadal honlapja alapján):
páros, döntő:
Georgina García Pérez, Stollár Fanny (spanyol, magyar)-Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 1.) 4:6, 6:4, 10-3
később:
egyes, döntő:
Dominika Cibulkova (szlovák, 1.)-Alison Van Uytvanck (belga) 17.00

Köszönjük, lányok, csodás volt – csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook