2018. június 21. - Alajos, Leila

Tenisztábor Szávay Ágival

2016. július 14. Szerző: Panda
Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarország első és egyetlen integrált tenisztáborát Szávay Ági vezetésével.

A csaknem százfős tenisz Erzsébet-tábort a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban Sebestyén Katalin és Szávay Ágnes vezette.

A csoportok integráltan edzettek, ami ez esetben azt jelentette, hogy az értelmi fogyatékossággal élő sportolók a többiekkel együtt vetek részt a foglalkozásokon.

A speciális tenisztábor az idén ötödször megnyíló Erzsébet-táborok keretében valósult meg. Zánkán, Fonyódligeten és az erdélyi Ivóban több mint ötvenötezer 8-14 év közötti gyermek táborozhat idén az Erzsébet-program keretében. A nyári szünidőben tartott általános és tematikus táborokba rászoruló, határon túli és speciális nevelésű igényű iskolások is érkeznek. Idén várhatóan közel 90 000 gyerek vesz részt az Erzsébet–táborok szervezésében lebonyolított programokban, amelyek az Emberi Erőforrások Minisztériumának mintegy 4,4 milliárd forintos támogatásából valósulhatnak meg.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony is ellátogatott a tenisz Erzsébet-táborba. A távirati irodának adott nyilatkozatában külön kiemelte, a speciális sporttábor jó alkalmat teremt arra, hogy a fiatalok elsajátítsák az egymásra odafigyelés képességét és meg tanulják tisztelni az ellenfelet.

Forrás: MSOSZ

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook