2019. január 19. - Márió, Sára

Tenisztörténelmi győzelem

2018. január 26. Szerző: Szele Tamás
Kérem tisztelettel, így legyen ötösünk a lottón. Mi megmondtuk. Lehetett érezni, hogy valami nagy, valami sporttörténeti jelentőségű, valami csodálatos készülődik az Australian Openen - már Fucsovics is kisebbfajta csodát tett, de a mi Babos Tímeánk most teljesítette a legtöbbet, amit csak várhattunk tőle. Ugyanis megnyerte párosban a Grand Slamet.

 

Igen, kérem, ez a csinos, huncut mosolyú, szőke lány, Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte az orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát.

Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó kézben tartotta az első játszmát a másodikként rangsorolt, olimpiai bajnok riválissal szemben, amelyben egy-egy bréket követően Makarova 4:5-nél elvesztette az adogatását, így 36 perc alatt Babosék kerültek szettelőnybe. A folytatásban hullámzóbb lett a meccs, öt bréket is láthatott a Rod Laver Aréna közönsége, utoljára ismét Makarova bukta el az adogatását, majd Mladenovic kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott.

A cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok, 24 éves Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett Asbóth József, Körmöczy Zsuzsa, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea után.

Tímea a trófea átvétele után sportszerűen gratulált orosz ellenfeleinek, majd szerényen csak annyit nyilatkozott:

„Csodás dolog a Rod Laver arénában játszani, különleges volt itt befejezni, köszönöm mindenkinek, aki kijött nekünk szurkolni. Ez a kedvenc Grand Slam-tornám.”

Nekünk is, kérem, ez után a győzelem után már nekünk is. Hiszen ez az első magyar Grand Slam-győzelem 1986 óta, amikor Temesvári Andrea győzött szintén párosban a Roland Garroson. Még belegondolni is sok: magyar teniszező harminckét éve nem érezhette a győzelem ízét!

De Tímea most alaposan megmutatta, hogy nem kell, nem lehet és nem is szabad leírni a magyar teniszt. Köszönjük, nagyon köszönjük!

Ha ez most foci volna, már a körúti villamosok tetején ugrálna az ünneplő tömeg, de tenisz, így nem várható különösebb forgalmi fennakadás – azért, ha szerényebben is, de ünnepeljünk.

Van mit, kérem.

Csodálatos volt, Tímea!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook