2019. január 18. - Piroska

A teniszünnep folytatódik

2018. január 27. Szerző: Szele Tamás
Jó napot kívánok, tetszettek tegnap örülni Babos Tímea és Kristina Mladenovic női páros Grand Slam-győzelmének? Persze, hogy tetszettek, mindenki örült, akiben van egy kis jóérzés. Akkor készüljenek fel arra, hogy jöhet még öröm, a teniszünnep folytatódik: a mi Tímeánk vegyespárosban is döntős!

 

Alig három órával a párosban szerzett Australian Open-bajnoki címe után újabb meccse volt Melbourne-ben Babos Tímeának, aki a vegyespáros elődöntőjében volt érdekelt Rohan Bopanna oldalán. A magyar, indiai kettős María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol, brazil párosa ellen játszott. Az első szettben gyorsan megléptek Babosék, vezettek 4:1-re is, de kicsit meginogtak, és 4:4-nél újra egyenlő volt. Innen viszont újra sikerült átvenniük az irányítást, és 6:5-nél két bréklabdához – egyben szettlabdához – jutottak, ez pedig elég is volt nekik, hogy behúzzák az első szettet. A dupla terhelés miatti fáradtság nem is látszott Baboson, de a második szettben azért így is megtorpantak, és 2:2-nél bréklabdát kellett hárítaniuk, hogy ne kerüljenek hátrányba. 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, utána viszont elvesztették az adogatásukat, a spanyol, brazil kettős pedig hozta a sajátját, így jött a champions tie-break – a tie-break meghosszabbított formája, amiben 10-ig kell jutni. Ezt Babosék bírták jobban, viszonylag simán nyerték a döntő rövidítést 10:6-ra. A teljes meccs majdnem másfél órát, 85 percet tartott.

Eredmény:

Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.)-María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner (spanyol, brazil) 7:5, 5:7, 10-6

A döntőben a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát párossal találkoznak majd magyar idő szerint vasárnap kora reggel.

Hát Tímea sohasem pihen? Minden jel arra mutat, hogy majd csaka  babérjain fog megpihenni, most nyerő a széria, most van a legjobb formában – most győz. De büszke is rá mindenki, elsősorban az edzője, Thomas Drouet, aki a következőt nyilatkozta:

„Először a büszkeség jut az eszembe! Az a büszkeség, hogy Tímea ismét tenisztörténelmet írt Magyarországon. Büszke vagyok arra, hogy ennek részese lehetek. Egy hónappal a tavalyi szingapúri világbajnokság előtt leültem beszélgetni Tímeával: azt mondtam, rendben, ebben az évben kiemelten készülünk erre a versenyre, és javítunk a pároshoz szükséges képességeiden.”

Sikerült, nagyon is sikerült – hajrá, Tímea, vasárnap hajnalban egy ország drukkol neked!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook