2018. június 21. - Alajos, Leila

Testhosszal a világ előtt

2017. július 25. Szerző: Szele Tamás
Így legyen ötösünk a lottón, csődbe is megy a Szerencsejáték Zrt. De komolyan: szerintem nyeremény ide vagy oda, nincs ember, aki ma arra fogadott volna, hogy Hosszú Katinka a nap végére nem lesz világbajnok. Természetesen az lett, sajnos nem úszott újabb világcsúcsot, de nem számít, most kicsit sem számít - meghozta az első aranyunkat!

 

Nagy pillanatokban illik először csak a jó hírt közölni, szűkszavúan, de pontosan, tegyünk mi is így: Hosszú Katinka megvédte címét a női 200 méteres vegyesúszásban a 17. vizes világbajnokságon hétfőn a Duna Arénában.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar versenyző a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol 2:07.00 perccel győzött.
Ez a magyar csapat első aranyérme a vb-n, egyben a második medál a férfi 4x100-as gyorsváltó vasárnapi harmadik helye után.
Hosszú Katinka a hatodik világbajnoki címét szerezte meg, 200 méter vegyesen sorozatban a harmadikat.

Ne feledjük, hogy Katinka sorrendben már harmadszor nyert világbajnoki aranyat 200 méter vegyesen, az eredmény nem volt ugyan váratlan, de akkor is csodálatos - toronymagasan nyerte a futamát, favorithoz méltón, könnyedén versenyzett. De ne legyünk sportszerűtlenek, mutassuk be a pontos eredményeket. Első Hosszú Katinka (2:07.00), második Ohasi Jui (Japán) 2:07.91, harmadik Madisyn Cox (Egyesült Államok) 2:09.71. Az amerikai versenyző ugyan megpróbálta kiütni a nyeregből a rajt után a hullámok királynőjét, de ő kacagva utasította maga mögé – testhosszal vezetve a világ előtt csapott be a célba.

És ez még csak az úszószámok második napja, a második érem, az első arany: lesz ez még több is, sokkal több! Úgy gondolom, nem meglepő, ha azt állítom, ezek jó részét szintén Katinka hozza majd: ha így folytatja, jövőre már nem is vegyes, hanem szárnyashajó kategóriában kell indulnia, úgy fogja hasítani a hullámokat, félig kiemelkedve a vízből, mint egy rendszeres MAHART-viszonylat...

Erre a lányra lassan flottát lehet alapítani. És lássuk, hogyan vallott verseny után az érzéseiről:

„Nagyon meg vagyok hatódva, nagyon le kellett magamat nyugtatni a versenyszám előtt, azt mondogattam magamnak “jaj, senkit sem érdekel, hogy te nyersz, vagy sem”. Szerettem volna jobb időt úszni, de azt hiszem ez most mellékes.”

Mellékes bizony, Katinka.

Köszönjük, szeretünk, büszkék vagyunk rád!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook