2019. január 19. - Márió, Sára

Tévez vakációja

2018. január 17. Szerző: Szele Tamás
Kérem, nincs is jobb, mint összekötni a kellemes a hasznossal. Kínában vakációzni igen kellemes, főleg, ha nincsenek az embernek anyagi gondjai, sok pénzt keresni meg felettébb hasznos – mármost, ha valaki képes megoldani, hogy bőségesen megfizessék a kínai üdülését, az valóban ügyes. Márpedig Carlos Téveznek ez sikerült, saját állítása szerint.

 

De hogy csinálta? Carlos Tévez 2017 elején évi 32 millió angol fontos fizetésért igazolt a Boca Juniorstól a Sanghaj Senhuához, ráadásul a szerződése szerint gólonként még járt neki olyan hárommilliárd forintnak megfelelő célprémium is. Tessék elképzelni: egy góljából lehetett volna építeni egy kisebb stadiont. No, de csak négy gólt lőtt a teljes vendégszereplés során. Úgy szeptemberig még pályára lépett, tizenhat meccsen játszott, akkor lőtte a négy gólt is, de szeptemberben szigorú világ következett: a Senhua új edzője, Wu Jingui eltiltotta a játéktól, mert véleménye szerint Tévez túlsúlyos volt. Fogyókúrára fogták, ami a világ legjobb konyhájával bíró országában maga lehetett a pokol.

Csak épp nem fogyott le. Ebből következően idén január elején egyszerűen kitették a csapatból. Itt jegyezném meg, hogy a Sanghaj Senhua nagyon profi csapat, amely ügyel a legkisebb részletre is: tavaly egy alkalommal lapunk írt a stadionjukról, és még ez a rövid kis tudósítás is annyira felkeltette az érdeklődésüket, hogy azóta a szerzőt minden mérkőzésükről külön értesítik. De még a félidős eredményekről is. Csak tudom – én voltam a szerző. Márpedig, ha egy csapat annyira figyel, hogy egy távoli ország kicsiny tudósítását is megjegyzi, elképzelhető, hogy a játékosai  testsúlyát is komolyan veszi.

Tévez tehát visszament a Boca Juniorshoz és most kicsit furcsákat nyilatkozik a kínai közjátékról. Hadd idézzük:

„Hét hónapig nyaraltam Kínában, teljesen rendben, hogy a klub elnöke és edzője kritizáltak engem, én sem nagyon tudom, mit csináltam ott.”

Carlos, ha te nem tudod, ők honnét tudják?

„Abban a pillanatban, ahogy leszálltam Kínában, azonnal a Bocába vágytam.”

Akkor miért szálltál le?

Ja, pénzért... Ezt viszont a legfrappánsabban Maradona fogalmazta meg:

„Tévez megtömte a zsákját dollárral, mint Mikulás a puttonyát, aztán visszajött a Bocához.”

Hát, végül is az ő pénze, ő kereste, törvényes úton, ne irigyeljük.

Csak én eddig azt hittem, a kínaiak jó üzletemberek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook