2019. január 18. - Piroska

Tímea, a legenda

2018. január 25. Szerző: Szele Tamás
Mégsem tévedtünk, kérem, mikor az idei Australian Opent a magyar teniszezők hőseposzának neveztük. Egy pillanatra megingott a lendület, mikor Fucsovics összecsapott Federerrel – de hát Federer mégis világelső volt sokáig! A lehanyatlani látszó zászlót Babos Tímea ragadta törékeny kezébe, és viszi, viszi a győzelem felé!

 

Az időeltolódásnak köszönhetően két tegnapi meccséről is beszámolhatunk és mindkettő győztes volt: hogy rögtön az elején jelentsem be a legjobb hírt: Babos Tímea döntős párosban! No, most már kitérhetünk a részletekre is.

Az ötödik helyen kiemelt magyar, francia duó kedden három szettben, 2 óra 22 perc alatt múlta felül az elsőként rangsorolt Andrea Sestini Hlavackova, Csan Latisha cseh, tajvani kettőst.

Honlapja szerint a magyar játékos először játszott női párosban az elődöntőért az Australian Openen, és számos fordulat után hatalmas győzelmet ünnepelhetett a régi-új társ, Mladenovic oldalán. A 47 perces első szettben Babosék a hetedik gémben brékeltek, majd 5:4 után 15-40-ről fordítottak, és kihasználták második játszmalabdájukat. A 28 perces második felvonásban nagyot fordult a mérkőzés: a tajvani-cseh kettős háromszor brékelt, esélyt sem adott ellenfelének. Az utolsó játszmában a magyar-francia duó 3:3 után hatalmas csatában értékesítette negyedik bréklabdáját, de az ellenfél kiegyenlített. Jöhetett a mindent eldöntő rövidítés, melyben Hlavackováék 4-1-re elhúztak, ám Babos és Mladenovicnak 6-4-nél mérkőzéslabdája volt. Ezt még nem tudták kihasználni, ám a harmadikat már igen, így végül ők ünnepelhettek.
„Nagyon kemény meccs volt, rengeteg fordulat és változatosság volt végig” - értékelt honlapján Babos. „Az első szett tényleg a teniszről szólt, ide-oda játszottunk, több brékkel. Aztán a második játszma elején sok sanszunk volt, amelyeket nem használtunk ki, utána felőröltek bennünket. A döntő játszma igazi ki-ki szett volt: először mi nyertük el az adogatásukat, majd azonnal vissza is brékelt az ellenfél. A rövidítés is nagyon kemény volt, hatalmas izgalmakkal” - tette hozzá a Hlavackovával tavaly WTA-világbajnok magyar teniszező, aki először jutott az Australian Open elődöntőjébe.
Eredmény, női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Andrea Sestini Hlavackova, Csan Latisha (cseh, tajvani, 1.) 6:4, 0:6, 7:6 (8-6)
De ez még csak az első diadal. A második volt az igazi, ami a döntőbe juttatta a mi lányunkat!

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

Babos honlapja szerint a két páros négy évvel ezelőtt a legjobb 16 között találkozott Wimbledonban. Akkor az ázsiai kettős - melyből Hszieh tavaly a budapesti WTA-tornán nyert párosban - friss Roland Garros-bajnokként, címvédőként és világelsőként lépett pályára, ám végül a magyar-francia páros győzött. Melbourne-ben a 41 perces első játszma során Babosék nagyszerűen adogatva 5:1-re elhúztak, majd - noha az ellenfél 5:4-re szépített - lezárták a játszmát. A második felvonás már simábban alakult. A magyar-francia kettős 4:0-ra meglépett, aztán 5:1-nél fogadóként három meccslabdához jutott. Ezeket még hárította a rivális, csakhogy Babos magabiztosan szervált, a győztes pontot egy kiválóan helyezett tenyeressel ütötte be.
„Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen” - örvendezett honlapján Babos. „A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, és bár az eredmény simának tűnik, egyáltalán nem volt egyszerű. Az első és a második szettben is vezettünk 5:1-re, de mindkétszer nehéz gémekkel jutottunk el odáig. Folyamatosan javulunk meccsről meccsre, nevetve mondtuk, hogy az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást, már korábban is lehetett látni, hogy vele tudok a legjobban játszani és összedolgozni” - tette hozzá.
Babos kifejtette, sűrű napjai vannak, második napja már, hogy két meccset vív, s edzőjével mondták is egymásnak, hogy szinte minden pályán játszhat.
„Körbejárom az egész létesítményt, ez jó érzés. Minden meccsen jól játszottunk és fejlődtünk, és remélem, a finálé is jól sikerül, élvezem majd a játékot és ki tudjuk hozni a maximumot” - nyilatkozta a magyar játékos.

Most tessék drukkolni, most tessék szorítani, kérem, most nagy dolgok dőlnek el – hajrá, Tímea!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook