2022. január 21. - Ágnes

Bényei és a Tisza tó

2018. július 18. Szerző: Rózsa Misi
Hétköznapi, békés, átlagos állampolgár, ha elutazik a Tisza tóhoz, azt két okból teszi meg. Először is és leginkább azért, hogy megmártózzék a Tisza tó kellemesen hűs habjaiban a kánikula elől menekülve. A másik ok pedig a jó vacsora, egy hangulatos kisvendéglőben.

 

Bényei Szilárd persze nagyon ritkán motivált attól, amitől az átlagember. Ha ő fogja magát és elutazik valahová, akkor erős gyanú támadhat bennünk, hogy ennek a fickónak, már megint szaladgálni támadt kedve és azért utazott egy baromi nagyot, hogy ezt megtehesse. Miközben persze nyilvánvaló, hogy ha már ott volt, akkor a tóban történő fürdőzés se maradhatott el, a jó vacsora is meg volt, de az már az újabb siker ünneplésének eszköze volt a nap végén.  Hiszen lelőve a poént előre elárulom, hogy Bényei és társai megnyerték az idei UPC Mobil Ultra Tisza Tó csapat váltó futóversenyt.

Bényei Szilárd ezúttal nem volt magányos legény a gáton. És nem azért elsősorban, mert gátnak itt nyoma sem volt, hanem azért, mert ezúttal úgy döntött, hogy egy igen komoly távot befogó csapatversenyen indul barátaival. Csapattársai Kánai Roland, Bulitka László  és Bojtor László voltak.

A táv nem volt rövid. 111 km-t kellett teljesíteni az indulóknak váltófutás formájában. Bényei Szilárd ezen a versenyen 28 km-t vállalt magára a közös feladatból. Leginkább utólag már a kegyetlen hőségre panaszkodott. De ha menni kell, akkor menni kell, pontosabban rohanni, és nem számít senki és semmi.

Reggel már hajnali 7:45-kor elrajtolt a mezőny. Bényeiék csapata elsőként ért be a célba, amihez  7 óra 27 perc és 57 másodperc kellett.  Ez szép siker, de ha azt is hozzá tesszük, hogy a második helyen célba érő csapatra, 1 óra 50 percet vertek rá, és a bronzérmesre már több mint két órát, különösen kifényesedik a teljesítményük. Méltán vették fel erre a versenyre Bényeiék csapatban az Achilleus nevet, mert valódi görög hősökként küzdöttek és arattak fényes sikert.

Bényei jövőre nem akar ebben a csapatban futni. Na nem azért, mert nem futna szívesen együtt a kiváló csapattársakkal, hanem még ennél is nagyobb megmérettetésre vágyva, 2019-ben egyéni számként szeretné a 111 km-t letudni. Az lesz számára az igazi nagy kihívás. Adja az Ég, hogy összejöjjön neki.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook