2019. június 16. - Jusztin

A tisztességtelenség határtalansága

2018. augusztus 24. Szerző: Rózsa Misi
Wladár Sándor magánbeszélgetést folytat valakivel telefonon. Már az megdöbbentő, hogy akivel magánbeszélgetést folytat telefonon, az honnan veszi a bátorságot ahhoz, hogy a másik fél tudta és engedélye nélkül rögzítse a beszélgetést. De megtette.

 

A beszélgetést rögzítő fél, szóba hozza az egyik úszónő nevét. Wladár Sándor erre kicsit indulatosan azt mondja: „Szepesi, hagyjad már... egy gec*nyelő ku**a volt, mindenki megb***ta. Sajnos én nem ba**tam meg. Megba*am volna szívesen.”

Majd a beszélgetést rögzítő furcsa szerzet, besétál a felvétellel, mit ad Isten, pont a TV2 Tények című műsorához és a felvételt átadja azoknak. A TV2-ben fel se merül, hogy titokban rögzített magánbeszélgetést az újságírói etika miatt nem illik leközölni, lecsapnak a bulvár hírre, leközlik és ország világ előtt akarják a sárba rántani Wladár Sándort ezzel.

Wladár Sándor olimpiai bajnok. Világbajnoki ezüstérmes. Négyszeres Európa bajnok. Huszonkétszeres magyar bajnok. Tagja a magyar úszósport halhatatlanjainak, társaságának. Örökös bajnok. Akik ismerték, mint sportolót, akik ismerték, mint állatorvost, akik ismerik, mint embert, tudják, hogy egy rendkívül tisztességes és nagyon normális ember. És ezt az embert akarják tényleg lerángatni a sárba? Miért? Kinek áll ez érdekében?

Képmutatóak lennénk, ha azt mondanánk, hogy soha hasonló magánbeszélgetést még nem folytattunk senkivel, senkiről. Prűdség ilyenért támadni és főleg elfogadhatatlan prűdség egy ilyen magánbeszélgetés miatt bárki részéről a fejét követelni. Más lehetne a helyzet persze, ha a nagy nyilvánosság előtt minősített volna hasonlóan, mert akkor az érintett, ha akar, elindíthatott volna ellene egy becsületsértési, rágalmazási pert. Ha akar. És akkor annak vagy lett volna jogi következménye, vagy nem lett volna semmi az ügyből. Nem tudni. De erről szó sincs. Magánbeszélgetésben elhangzott mondatokról van szó, amit bulvár támadás követett.

Aki itt elítélhető ebben a mocskos történetben, az az a személy, aki a magánbeszélgetést sunyiban rögzítette és utána elrohant vele a médiába. Valamint a média, ami a bulvárra éhesen, boldogan csapott le rá, hogy lehessen róla szemétre áhítozóknak csámcsogni. Mint újságíró, kiállok Wladár Sándor mellett, az újságírói tisztesség mellett is kiállva ezzel. Mint sportszerető ember, kiállok Wladár Sándor mellett, hiszen amit ő lerakott a közös asztalunkra, azt felháborító ilyen piti vacakkal bemocskolni. Kiállok, mint férfi Wladár Sándor mellett, mert hasonló beszélgetést, bevallom, én is folytattam már. Kiállok Wladár Sándor mellett, mint demokrata, mert senkit nem lehet titkos hangfelvételekkel megpróbálni sárba nyomni.

Felesleges bulvárgyártás helyett, tegye mindenki inkább a dolgát, legalább olyan tisztességesen és kiválóan, ahogy Wladár teszi a sajátját.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook