2018. december 15. - Valér

A tolvaj védő

2018. január 13. Szerző: Szele Tamás
Kedves jogász ismerősök, nyugalom, nem ügyvédről lesz szó, hanem a Barcába frissen igazolt Yerry Mináról, aki tényleg védőjátékos. Hát, kérem, lehet, hogy a lába arany, de a keze enyves, amint azt egy mostanság előkerült videofelvétel bizonyítja: egy verekedés alkalmával bizony nála felejtődött az egyik helyszínen dolgozó fotós kolléga felszerelése.

 

De lássuk a hírt magát. Az úgy esett, hogy még a 2017-es Libertadores-kupa csoportkörében a Palmeiras 0–2-ről fordított a Penarol ellen. A meccs végén óriási balhé tört ki a két csapat között, amibe a szurkolók is bekapcsolódtak. Yerry Mina, a Barcelona új igazolása kimaradt belőle, helyette kihasználta az alkalmat, és... ellopta az egyik pályaszéli fotós felszerelését.

Nagyon nem szép, annyit mondhatok, de lássuk a felvételt.

Most a szurkolók a közösségi oldalakon próbálják tisztára mosni a játékost, mondván, bizonyára csak azért vette magához a holmit, hogy ha ő is belekeveredik a verekedésbe, legyen mivel védekeznie. Azért ebben kissé kételkednék.

Ezek a fotóscuccok ugyanis forintban több millióba szoktak kerülni, egy-egy jobb fotóriporteren rajta szokott lenni legalább egy kis lakás ára, rendszerint évek munkájával gyűjtik össze a saját felszerelésüket, és hát az alkalmazóik, a munkahelyük adja az eszközök nagy részét. Ezek persze többnyire biztosítva is vannak, tűzkár, vízkár, Oszkár és lopás ellen, kérdés persze, hogy esetünkben mit fog szólni az illetékes biztosító cég – habár spanyol lapértesülések szerint az ügynek nem lett jogi következménye.

De még lehet, ha így előkerült a videó.

Persze, az sincs kizárva, hogy Mina a mérkőzés után megkereste a fotóst, és visszaadta neki a felszerelését: mert hogy ez fotóskészlet, az a formájából látszik, abban a zsákban legalább egy statív kell legyen.

Mina különben amúgy is bizalmas viszonyban van a kiemelt összegekkel: a Barcelona 11,8 millió eurót fizetett a kolumbiai védőért, akinek a feltehetően Kínába szerződő Javier Mascheranót kell pótolnia.

Kérem, ilyen a szabad piac világa.

Az ember kezdi egy pár milliós fotócuccal, és ha szorgalmas, ha igyekszik, majd' tizenkét millió eurót is adnak érte időnek múlásával.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook