2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Torghelle Sándor és az úszóverseny

2018. szeptember 21.
Torghelle Sándor, az MTK Budapest 42-szeres válogatott csatára megtiszteltetésnek tekinti, hogy meghívást kapott a Duna Arénában október 4 és 6 között megrendezésre kerülő úszó Világkupa verseny első napi hangulatcsináló futamára.

 

Az esemény külföldi sztárvendége nem más, mint „Eric az Angolna”, igazi nevén Eric Moussambani. Az Egyenlítői Guinea-i sportember 18 esztendővel ezelőtt Sydneyben, az olimpiai játékok 100 méteres gyorsúszó selejtezőjében olyan úszást mutatott be, amit előtte ötkarikás versenyeken még senkisem. A kérdés nem az volt, hogy mennyi lesz az ideje, hanem inkább az, hogy vajon beér-e a célba…

„ Országos csúcsot én sem fogok javítani október 4-én, abban viszont biztos vagyok, hogy labdajátékosként sem lesz gondom az 50 méteres táv teljesítésével – nyilatkozta a 36 esztendős labdarúgó a Duna Aréna Hírlevelének. – Nem vagyok gyakorlott úszó, de általános iskolásként a diákolimpiákon egész jó helyezéseket értem el, nem én voltam a legjobb, de mindig a jobbak között végeztem. A vízzel – pontosabban a mélyvízzel - másfél éves koromban ismerkedtem meg, amikor a pestszentlőrinci strandon úgy döntöttem, hogy édesapám után és is ugrok egy talpast. A fél strand vetette magát utánam a vízbe, nagy volt az ijedtség, de annál is nagyobb a megkönnyebbülés, amikor már a parton voltam…”

Torghelle tudja, hogy nem vérre menő küzdelem vár rá az „Angolna futamon” a a Duna Arénában, de rá jellemzően ezt a kihívást is meglehetősen komolyan veszi.

„Csütörtökön egy MTK-s úszóedzővel elmentem a Tüske uszodába, ahol a klubtársaim edzenek, és kipróbáltam magamat. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem fogok elsüllyedni, és ha jól osztom be az erőmet, talán még egy dobogós helyet is el tudok csípni. Ericnek köszönhetően ez lesz életem első nemzetközi úszóversenye. Ennél is büszkébb vagyok viszont arra, hogy olimpiai és világbajnokok táraságában vághatok neki az 50 méternek, olyanokkal egy futamban, mint például a tornász Berki Krisztián, vagy a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor. Hab a tortán, hogy egy olyan csodálatos létesítményben versenyezhetek, ahol tavaly a vizes világbajnokságot rendezték meg – mondta Torghelle Sándor, aki a magyar élcsapatok mellett olyan együttesekben is szerepelhetett, mint az angol Crystal Palace, a görög Panathinaikos, valamint a német Fortuna Düsseldorf.

A példaképnek számító sportember idehaza csak a bajnoki szünetekben szokott olykor-olykor úszni, de elmondta, hogy angliai légióskodása alatt két olyan alapozása is volt, amikor a felkészülésben az úszás is fontos szerepet kapott.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook