2018. június 21. - Alajos, Leila

Tornaezüstök

2017. szeptember 12. Szerző: Szele Tamás
Pár napos kihagyással ugyan, de folytatódik a magyar sportolók diadalmenete, továbbra is zuhog az éremeső, most éppen Kovács Zsófia szerzett ezüstöt Szombathelyen, mégpedig kettőt is – felemás korlátban és gerendán. De Dévai Boglárka is ezüsttel tüntette ki magát, ugrásban – három második helyezést ért el a magyar csapat a torna Challange Világkupán.

 

Vasárnap négy magyar versenyzőnek is „ugrásra készen” kellett állnia, ám közülük Kovács Zsófia kapott csak szólítást: a szombaton felemás korláton ezüstérmet nyert tornásznő a gerenda fináléjába kvalifikálta magát, Kardos Botond korláton és nyújtón, Vecsernyés Dávid nyújtón volt a tartalékok között. 
Kovács Zsófia a második legmagasabb pontszámmal jutott be a gerendafináléba, a legjobb pontszámmal a szer olimpiai és Európa-bajnoka, a román tornászlegenda Catalina Ponor kvalifikálta magát. A döntőben is maradt ez a sorrend, mely papírformának mondható: Ponor ugyan most nem kapott 14 fölötti pontszámot igen erős gyakorlatára, de így is magabiztosan megnyerte a finálét az ismét nagyon szépen tornázó Kovács Zsófia és az ukrán Valeria Jarmolenko előtt.
Talajon Ponor hajszál híján szerzett még egy aranyérmet, ám a kanadai Brooklyn Moors a női verseny utolsó gyakorlatával „besurrant” jobb kivitellel a rutinos román sztár elé.
A férfiaknál ugrásban a szer egyik kiemelkedő világklasszisa, a román Marian Dragulescu győzött – első kísérlete az egész versenyhétvége talán legjobb, legnehezebb és leglátványosabb gyakorlatát hozta, nem csoda, hogy ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Korláton a japán Kaja Kazuma, nyújtón pedig a kolumbiai Jossimar Orlando Calvo Moreno diadalmaskodott.
Ez bizony nagyon szép volt, hölgyek – és hogy érzi magát Kovács Zsófia verseny után, hogyan értékeli a szereplését?
„Nagyon reménykedtem abban a Világkupa előtt, hogy meglesznek a dobogós helyezések felemás korláton és gerendán. A gerenda finálé előtt már a bemelegítésnél éreztem, hogy kicsit fáradtabb vagyok, mint az előző két napon – így is sikerült teljesen megcsinálnom a gyakorlatomat, aminek nagyon örülök. Talán jobb volt a selejtezőben a gyakorlatom, itt kicsit kijött a fáradtság, meg izgultam is, de összességében elégedett vagyok a szereplésemmel.”
Mi is elégedettek vagyunk, nagyon – lesz ez még arany is!

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook