2022. január 21. - Ágnes

Törökverő szkanderesek

2018. október 22. Szerző: Szele Tamás
Kérem, az egyszerűen tagadhatatlan, hogy valami mágia, valami babonaság ül a magyar sporton. Volt időszak, mikor mintha el lettek volna átkozva a versenyzőink, volt, mikor győzelemre voltak ítélve – középút nincs, arany- és rozsdakorok váltogatják egymást a magyar sporttörténelemben. Szerencsére a mostani aranykor: még szkanderben is!

 

Mintha tényleg nem volnának képesek veszíteni ez idő tájt a mi sportolóink… Öt éremmel, három arannyal, valamint egy-egy ezüsttel és bronzzal zárt a magyar küldöttség a törökországi Antalyában rendezett szkander-világbajnokságon, amelyen 50 ország 1160 indulója állt asztalhoz.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vasárnapi tájékoztatása szerint legeredményesebb magyarként a felnőtteknél Kőváriné Ivánfi Brigitta kétszer is dobogóra állt, a 70 kilogrammos kategóriában előbb bal kézzel bronzérmes lett, majd jobbal a második helyen végzett.

A magyar klasszis masters kategóriában is elindult, ott mindkét kézzel szerzett egy-egy világbajnoki aranyérmet. Az ötödik magyar érmet Józsa Mihály szerezte, miután a grandmasters kategóriában, a 75 kilogrammosoknál világbajnok lett.

Szép volt, hölgyek, urak, nagyon szép: méltó a magyar szkandersport régi, nagy híréhez. Nem akármi ám törököt verni saját, török pályán.

Köszönjük!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook