2019. március 25. - Irén, Írisz

Törökverő szkanderesek

2018. október 22. Szerző: Szele Tamás
Kérem, az egyszerűen tagadhatatlan, hogy valami mágia, valami babonaság ül a magyar sporton. Volt időszak, mikor mintha el lettek volna átkozva a versenyzőink, volt, mikor győzelemre voltak ítélve – középút nincs, arany- és rozsdakorok váltogatják egymást a magyar sporttörténelemben. Szerencsére a mostani aranykor: még szkanderben is!

 

Mintha tényleg nem volnának képesek veszíteni ez idő tájt a mi sportolóink… Öt éremmel, három arannyal, valamint egy-egy ezüsttel és bronzzal zárt a magyar küldöttség a törökországi Antalyában rendezett szkander-világbajnokságon, amelyen 50 ország 1160 indulója állt asztalhoz.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) vasárnapi tájékoztatása szerint legeredményesebb magyarként a felnőtteknél Kőváriné Ivánfi Brigitta kétszer is dobogóra állt, a 70 kilogrammos kategóriában előbb bal kézzel bronzérmes lett, majd jobbal a második helyen végzett.

A magyar klasszis masters kategóriában is elindult, ott mindkét kézzel szerzett egy-egy világbajnoki aranyérmet. Az ötödik magyar érmet Józsa Mihály szerezte, miután a grandmasters kategóriában, a 75 kilogrammosoknál világbajnok lett.

Szép volt, hölgyek, urak, nagyon szép: méltó a magyar szkandersport régi, nagy híréhez. Nem akármi ám törököt verni saját, török pályán.

Köszönjük!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook