2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Tragédia Rómában

2018. október 24. Szerző: Rózsa Misi
A Bajnokok Ligája csoportköreinek harmadik fordulóját játszották október 23.-án kedden. Az AS Roma csapata a CSZKA Moszkva csapatával találkozott ebben a fordulóban. A moszkvai csapatot, rengeteg lelkes orosz szurkoló kísérte el a mérkőzésre. Senki nem számított arra, hogy közülük sokaknak ez az utazás rémálommá fog változni.

 

Szervezetten mentek a szurkolók a stadion felé. Metróra akartak szállni, ezért elindultak lefelé a metróalagúthoz. Itt is a mélybe mozgólépcső viszi le az utasokat. A szurkolók énekeltek, ugráltak a mozgólépcsőn is. Hirtelen a mozgólépcső iszonyatos sebességre kapcsolt és száguldani kezdett. Az elől állók elestek, a többiek rájuk. Volt olyan sérült, akinek a baleset után a lábait amputálni kellett azonnal, mert a lépcső alá szorult és teljesen szétroncsolódott a lába ettől.  A szemtanúk arról számoltak be, hogy a mozgólépcsőt takaró fedlap is beszakadt, a legkomolyabb sérültek abba zuhantak bele.  A legtöbben könnyebb sérülésekkel meg tudták úszni, de több embert kórházba kellett szállítani.

Ezzel a megbokrosodott mozgólépcsővel párhuzamosan ment egy másik is. Az azon utazok közül többen átrángattak embereket a megvadult lépcsőről, ezzel többeket megmentve a súlyos sérülés lehetőségétől.

Egyelőre folyik a vizsgálat, hogy mi okozhatta a meghibásodást és az abból származó tragédiát. Elméletileg az is okozhatta ezt, hogy ugráltak a lépcsőn a szurkolók, de egyes szakértők szerint, ezt a lépcsőnek, ha nincs egyéb hibája, bírnia kellett volna.

A szomorú esemény, beárnyékolta a mérkőzést is, amit amúgy az AS Roma 3-0-ra meg tudott nyerni orosz riválisa ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook