2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Tyson Fury, az ember

2018. november 28. Szerző: Szele Tamás
Tyson Fury neve akkor robbant be a sport közvéleménybe, amikor kihívta a világbajnoki címért mérkőzni a sportág egyik titánját, Wladimir Klitschkot. Mindenki a kihívásnál azt mondta, bolond ez az ember, mit akar ő a névtelen kis showman egy Klitschko ellen?!

 

Hiszen az ukrán megeszi majd őt reggelire. Csak azok mondták, hogy nyugtával dicsérjük a napot a nagy összecsapás előtt, akik régebb óta figyelték Tyson Fury szereplését kisebb ellenfelek ellen és látták, hogy nagy szája van ugyan, de nem csak a szája nagy, hanem a tehetsége is. De ezekre kevesen figyeltek érdemben.

Aztán eljött a nagy nap és Klitschko ugyan volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amit ha jobb formában van ki tudott volna úgy használni, hogy idő előtt véget érjen az összecsapásuk, de nem használt ki. És ezért nagy árat kellett fizetnie, mert egyhangú pontozás mellett végül Furyt hozták ki, egyértelműen megérdemelten győztesnek. Az ukrán Acélkalapács 11 év után talált legyőzőre. A mérlege parádés volt, hiszen pályafutása alatt 64 mérkőzésen lépett szorítóba. Mindössze három mérkőzésen hagyta el azt vesztesen, 53 esetben kiütéses győzelmet vívott ki. Fury nagyon kellemetlen stílusa ellen, egyszerűen leblokkolt az ukrán óriás. Tyson Fury ezzel a győzelmével három világszervezet világbajnoki övét is magára akaszthatta.

Tyson Fury most a hétvégén, második világbajnoki címért folytatott meccsére készül. A WBC övét szeretné megszerezni, Deontay Wilder ellen. Hogy ez sikerülhet e neki, vagy sem, azt még nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy Tyson Fury, történjen bármi is, emberileg már győztesként távozhat majd a ringből.

Történt ugyanis, hogy az angol sportember bejelentette, hogy a mérkőzésért kapott teljes bevételét a hajléktalanok megsegítésére akarja fordítani. Elmondta, hogy ebből a nem szerény összegből, otthonokat fog építeni hajléktalan emberek számára, hogy ezzel segítsen nekik. Elmondta azt is, hogy ez nem egy egyszeri alkalom lesz, mert ő nem akar milliomos vagy milliárdos lenni, mert a pénz nem boldogítja, ezért rendszeresen fog a mérkőzései után hasonló akciókat végig vinni. Azokon akar segíteni, akiknek nincs már elég erejük magukon segíteni. Ez a nemes cselekedete, minden elismerést megérdemel és Fury ezzel is bebizonyította, hogy ő nem csak egy bohóc, aminek sokan tartották sokáig, hanem a kivételes tehetségű sportemberség mellett emberségből is jelesre tud vizsgázni. Le a kalappal előtte.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook