2019. január 16. - Gusztáv

U22 ökölvívó EB: szépítenek a csajok

2018. március 29. Szerző: Rózsa Misi
A Romániában megrendezésre kerülő U22-es EB nagyon rosszul indult versenyzőink számára, hiszen a szerdai napig, minden mérkőzésünket elveszítettük, a férfiak ki is estek mind a tornáról, ami akkor is nagyon rossz érzés, ha tudjuk, nem kellett volna így történnie. Nagyon bíztunk tehát abban, hogy a szerda megfordítja nekünk a szerencsét és végre a lányaink hozni fogják a sikereket.

 

54 kg-ban Nagy Angéla lengyel ellenfelet kapott, Goralska Annát. A magyar lány nagyon ügyesen és szemre is tetszetősen bokszolt. A 18 éves magyar lány, teljesen partiban tudott lenni végig rutinosabb lengyel ellenfelével. Csak azon múlt, hogy nem jött össze a győzelem számára, hogy kicsit kevesebb akciót indított. Ezt be lehet tudni még rutintalanságának, de veresége ellenére, nagyon bíztató volt, amit itt mutatni tudott.

51 kg-ban Viglási Alexandra is egy rutinos lengyelt kapott ellenfélnek, Krysztoforszka Angelikát. Viglási számára nem könnyen megvalósítható taktikát dolgozott ki a szakmai stáb a lengyel lány ellen. Volt ebben rizikó nem is kevés. De Viglási csodálatos fegyelmezettséggel és kiváló technikával követte végig a taktikát, és nagyon szép, fölényes győzelmet tudott ezzel elérni. Ez a lány versenyről-versenyre képes jelentősen fejlődni. Végre meg volt az EB első magyar győzelme ezzel!

57 kg-ban Tar Flórának sem volt könnyű dolga a moldáv Cravcenco Cristina ellen, aki kifejezetten kellemetlen stílusban tud bokszolni. De Tar Flóra kiválóan tudott ehhez nagyon hamar igazodni és parádés támadásokkal lepte meg erős védekezésből indulva ellenfelét. Szoros volt ugyan a párharcuk, de végig lehetett érezni, hogy a magyar lány van fölényben jellemzően és ezt most a bírók is így látták, így meg lett a második siker és továbblépés is ezzel számunkra.

69 kg-ban Budai Vivien zárta a magyar versenyzők sorát, ő a nagyon ügyes olasz Florida Monica ellen léphetett a szorítóba. Sajnos nagyon kijött, hogy a olasz lényegesen nagyobb rutinnal bír. Az első éves felnőtt Tar keményen küzdött, nagyon jól helyt tudott állni, akkor is, ha a győzelem ezúttal még nem jött össze számára. A jövő egyik nagy reménységét látják sokan benne és most bizonyította, hogy nem is alaptalanul.

A csütörtöki napon Viglási Alexandra és Tar Flóra már az elődöntőben fognak bokszolni. Nem lesz könnyű dolguk, a lányoknak, de talán valamit levesz a terhükből az, hogy már biztosan meg van, hogy a végén érem kerül a nyakukba, nagyon bízunk abban, hogy sikerül majd nekik azt tovább fényesíteni. Hajrá magyarok! Hajrá csajok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook