2019. január 16. - Gusztáv

Új Atlétikai Stadion épül Budapesten

2018. április 5. Szerző: Rózsa Misi
Ma Magyarországon nem igen van olyan komolyabb sportlétesítmény, ahol jelentősebb atlétikai versenyeket lehetne rendezni. Hogy az atlétáknak is nagy szükségük van egy modern és jó stadionra, ahol jó körülmények között lehetne hazai és nemzetközi versenyeket rendezni, azt nem lehet és nem is érdemes vitatni.

 

De ez az új atlétikai stadion, amelyről most született döntés, hogy megvalósításra kerül, már a tervezési szakaszban 4.7 milliárd forintba kerül majd. Az építés ennek egyértelműen a sokszorosába fog kerülni az adóforintokból. Ráadásul tegyük hozzá, hogy Magyarországon nem is olyan népszerű jelenleg az atlétika, hogy egy erre a célra épülő stadiont komolyabb anyagi veszteségek nélkül üzemeltetni lehetne.

Mind e mellett hamarosan megkezdik az új Népstadion építését. Hogy egy nagy stadionra az országnak Budapesten szüksége van, az szintén olyan dolog, amivel a legkisebb mértékben sem tudnánk és akarnánk vitatkozni. Az, hogy egy ilyen stadion megépítésére, reális áron, közpénzek felhasználásával szükség van, azt el tudjuk fogadni. Mi akadálya van vajon annak, hogy az új Népstadion úgy legyen megépítve, hogy az alkalmas legyen jelentős hazai és nemzetközi atlétikai versenyek megrendezésére is? Nyilván ez emelné a Népstadion építésének költségeit, de még így is lényegesen olcsóbban megvalósítható lenne, mint az önálló atlétikai stadion megépítése és a kihasználhatósága is lényegesen jobb lehetne. Nagyon nehezen találunk választ erre… talán jobb is, ha nem keressük. Rejtély, hogy miért nem ezt a logikus megoldást választották a valóban létező sportági problémára az illetékesek, ha már egyszer az igény felmerült egy nem hangsúlyosan magyar népsort esetén.

De mivel még el se kezdődött a tervezése, ahogy a Népstadion építése sem, így még győzhetne akár a józan ész és a realitás ebben a témában.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook