2019. február 16. - Julianna, Lilla

Újabb orosz varázslat

2018. május 20.
Csaknem kétezer néző gyűlt össze a csapatversenyre és a gálára a Műúszó Világkupa Budapest Open utolsó napján a Duna Arénában. Az oroszok szenzációs gyakorlattal végeztek az élen, így az ukránokhoz hasonlóan négy elsőséggel zárták az eseményt. A magyar csapat negyedik lett.

 

Az orosz csapat jóvoltából a létező legmagasabb színvonal költözött be a Duna Arénába négy és fél percre vasárnap délután: a világversenyeken kereken húsz éve veretlen csapat némi ízelítőt abból, mit jelent ma a csúcskategória a műúszásban. Produkciójuk valóban elképesztő volt: lenyűgöző koreográfia, hihetetlen nehézségi fok – a végeredmény pedig az egész hétvége legmagasabb pontszáma, 97.000.

Az ukránok is nagyot alakítottak, a második helyükhöz kétség sem férhetett, míg az izraelieké lett a bronzérem. A magyar csapat is szépen szerepelt – ne feledjük, a juniorválogatottat versenyezteti a honi szövetség a felnőttek között, hogy minél jobban felkészüljenek a lányok a július 18-22-ei junior világbajnokságra, amelyre ugyancsak a Duna Arénában kerül sor.

A szövetségi kapitány, Natalja Taraszova természetesen nem volt teljesen elégedett a látottakkal, de azért dicsérte csapatát. „Az eleje és a vége jó volt a gyakorlatnak, a közepe viszont, hogy is mondjam, kissé puha. Megyünk tovább, jövő hétre, a madridi fordulóra igyekszünk minél több hibát kijavítani. A pontok magasabbak voltak, mint egy hete Szlovákiában, ami örömteli, de még rengeteget kell dolgoznunk, és akkor remélhetőleg még magasabbra jutunk.”

A másik két magyar együttes, a klubként szereplő H2O 6., a BVSC a 7. helyen zárt. A nyolc elsőségen az oroszok és az ukránok egyenlő mértékben osztoztak, mindkét küldöttség négy-négy aranyérmet visz haza – igaz, az ukránok csak azokban a számokban lettek elsők, amelyekben az oroszok nem indultak; utóbbiak mérlege 4/4. Az ukránok és az oroszok a legeredményesebbnek járó különdíjat megosztva kapták meg dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól.

Az esemény színpompás gálával ért véget, melynek keretében először 90 utánpótláskorú ifjú adott elő a vízben egy közös kompozíciót, majd egy, az óriáskivetítőn mutatott koreográfiára együtt táncolt az összes résztvevő csapat, valamint a Duna Arénába kilátogató kétezer főnyi közönség.

Műúszó Világkupa Budapest Open – 3. nap, délután

Csapat szabadprogram

1. Oroszország 97.0000

2. Ukrajna 93.3333

3. Izrael 80.6668

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook