2018. június 21. - Alajos, Leila

Újpest városvezetője elveszi az Újpest nevet az NBI-es labdarúgóktól

2017. július 23. Szerző: Esti Újság
Annyira utálja az Újpest-szurkoló polgármester az új klubcímert, hogy akár még a névhasználat jogát is elvenné a focicsapattól. Igaz A polgármester úgy tudjuk nem csak ezért utálja a belgát, hanem azért is, mert egy többszázmillió forintos ingatlant nem adott csak úgy oda a kerületi vezérnek. No meg sokszor fogadják paradicsommal a polgit a szurkolók s ebből is elege lehet Wintermantel úrnak.

 

Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere jogi lépéseket kezdeményez az Újpest FC labdarúgócsapatának új címere miatt.

“A mai napon utasítottam Újpest jegyzőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja meg és ha szükséges, kezdeményezze jogi lépések megtételét a Roderick Duchatelet 100 százalékos tulajdonában lévő Újpest Labdarúgó Kft. (a felnőtt labdarúgó csapatot működtető Újpest 1885 Kft. többségi tulajdonosa), valamint a cég tulajdonában lévő, így szintén Duchatelet érdekeltségű, labdarúgó-utánpótlást működtető, Jobsforward Kft. jogosulatlan Újpest név használata ügyében. Kértem, hogy a jogosulatlan névhasználat mellett vizsgálja meg az anyagi kártérítés lehetőségét is”– írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, aki a szurkolókkal együtt korábban többször is tiltakozott a címer megváltoztatása miatt.

Még magyarázatot is fűzött hozzá “gyengébbek kedvéért:

A gyengébbek kedvéért: a felnőtt csapatot működtető Újpest 1885 Kft., melyben az UTE töredéknyi tulajdonnal rendelkezik, jogszerűen használja a nevet és a színeket és a címert. Persze csak akkor, ha az 100 %-ban egyetértés mellett történik, ezen megy most a vita és hamarosan a per is. A felnőtt csapat tekintetében a belga egyedül nem változtathatja meg a nevet, a színeket és a címert sem!

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. Így néz ki:

Nos mi nem vagyunk olyan jó jogászok mint a kerületi polgármester s így a gyengébbek közé tartozunk s ki is maradnánk az ő és a belga csatájából. Az azonban érdekes, hogy egy többszázmillió forintos ingatlanon indult el a balhé, amit az a gaz belga nem akart csak úgy oda adni a polgármesternek. Ingyen. Persze másnak sem, igaz senki más nem kérte ingyen.

Az tény, hogy  a belga a saját utánpótlás akadémiájával hasít. ÍS ez sem tetszhet a polginak. Az is tény, hogy az UTE vezetése már nem nagyon balhézik a belgával, mert ez a sportnak és a sportot szeretőknek nem tesz jót. No meg milyen hűlyén néz az ki, hogy a város elveszíti a futballcsapatát, mert, hogy a polgi kivégi az Újpestet s ezt senki sem merte volna gondolni főleg egy választás elött.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook