2019. február 20. - Aladár, Álmos

Az Újpesté a kupa

2018. május 24. Szerző: Rózsa Misi
Hosszú út vezetett el mindkét csapat számára ahhoz, hogy az utolsó állomáson találkozzanak egymással a Groupama Arénában a Magyar Kupa döntőjében. Tulajdonképpen mondhatjuk meglepetésnek is, hogy pont ez a két csapat játszhatja a döntőt. Különösen meglepő ez a Felcsút esetében, aki kis csapatként tudott eljutni oda, ahonnan már rég kiestek igazi nagy múltú és komolyan vehető csapatok. Mint például a Ferencváros, Videoton, Honvéd, de akár mondhatnánk az MTK-t is.

 

A mérkőzés első félidejében az Újpestnél volt többet ugyan a labda, de el kell ismerni, hogy a Felcsút játszott veszélyesebben, nekik volt több helyzetük. Ráadásul a 38. percben a kissé álmosabban kezdő Újpest ellen a vezetést is sikerült megszerezniük.

A második félidőre már nagyon sokat változott a játék képe. Az Újpest egyértelműen átvette az irányítást és igen tudatosan, veszélyesen kezdett el játszani, ami elvette a pályát a Felcsút játékosai elől. Abszolút nem volt meglepetés, hogy az 55. percben sikerült összehozniuk az egyenlítést is. Sőt 7 perccel később egy szögletből, már meg is tudták fordítani a találkozót. Nem sokkal később el is dőlhetett volna a mérkőzés, mert az Újpest megszerezte újabb gólját, de teljesen megmagyarázhatatlan módon azt a játékvezető nem adta meg. Többször visszanézve a szituációt, határozottan állítom, hogy az egy érvényes találat volt, amit meg kellett volna adni. De a pályán sajnos az a gól csak, amit a bíró megítél.

A 66. percben a Felcsút egy bravúrosan, ritka szép góllal egyenlíteni tudott. Ezután is sorra jöttek a helyzetek az Újpest előtt, de hadilábon álltak a szerencsével és semmi nem jött össze nekik. Hajszálon múlt az ismételt fordítás számukra, de nem tudtak élni ennek a lehetőségével, hát jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejében nagyon óvatosan játszottak a csapatok, egyik, sem mert itt már felvállalni érdemi kockázatot. A második félidejében az Újpest végig nagyon erősen nyomott, és vagy a szerencse, vagy Hegedűs bravúrja mentette meg rendre Pintér Attila csapatát az újabb góltól. Mivel a hosszabbítás sem hozott döntést a két csapat között, a 11-es párbaj következett.

Az első három pár, mindkét oldalon belőtte a maga büntetőjét. Aztán az újpesti Balázs, nagy erejű lövése a kapufáról kifelé pattant, a Felcsút előtt nyílt meg a nagy lehetőség a sikerre ezzel. De Henty kilőtte a kapu fölé méterekkel a labdát, így megint egál volt az állás. A következő páros mindkét tagja belőtte a gólt, így folytatódott a párbaj. Bojovic az Újpest játékosa nagyon szépen értékesítette saját feladatát, de Hegedűs János a Felcsút játékosának lövését Pajovic védeni tudta, így a Magyar Kupát 10. alkalommal az Újpest nyerte el, a Felcsútnak be kellett érnie az ezüstéremmel.

Jó volt látni, hogy szinte már megtelt a stadion szurkolókkal. Igaz, ez elsősorban az Újpestnek volt köszönhető, akit több ezer szurkoló kísért el beszurkolni a győzelmet, a Felcsút az akadémistáit rendelte ki szurkolni és mellettük volt kb 50 egyéb szurkoló, nyilván a gyerekek rokonai. Nagy az öröm most Újpesten, hiszen a Magyar Kupa megnyerése azt jelenti számukra, hogy bárhol is fognak végezni a bajnokságban, ezzel biztossá vált, hogy az eltiltásukat követő hosszú idő után először, újra kiléphetnek a nemzetközi porondra az EL selejtezőiben megméretni magukat. Reméljük ott is sikerül majd jó messzire menetelniük. Egyértelmű, hogy az Újpest megérdemelte ezt a győzelmet, és rászolgált arra, hogy övé lehessen ebben a szezonban a kupa.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook