2019. február 17. - Donát

Újra NB1-ben az MTK

2018. május 3. Szerző: Rózsa Misi
Amikor az MTK Budapest csapata kiesett a labdarúgó NB I-ből, nagyon sokan csodálkoztak azon, hogy a viszonylag erősnek mondható keret mellett, hogyan történhetett ez meg…

 

Ráadásul most már, amióta nem két csoportban folynak az NB II. küzdelmei, nagyon nehéz egy kiesett csapatnak visszakerülni az élvonalba. Továbbá sújtotta őket a légiós szabály is, hiszen az NB II-ben az nem kaphat támogatást, aki légiósokat szerepeltet és a csapat el is veszítette eredményes légiósait ezzel. A legnagyobb vérveszteséget a kiváló kapus elvesztése okozta, és ma is a leggyengébb poszt maradt.

Nagyon sok olyan csapat szerepel az NB II-ben, akikről tudni lehet, hogy nagy áldozatokat képesek hozni azért, hogy feljuthassanak az élvonalba. Sok minden szólt az ellen, hogy az MTK Budapest azonnal első körben benne lesz a feljutók között. A klub vezetése ekkor igazolta le a csapat mellé Feczkó Tamást, aki a Balmazújvárost az előző szezonban felhozta a legjobbak közé. Sokan csodálkoztak is azon, hogy a mester miért vállalta el, hogy újra NB II-es csapat kispadjára ül le, amikor lehetősége lett volna az NB I-ben folytatni a Balmazújvárossal.

A csapat és az edző igen hamar egymásra talált és az új vezetőedzőnek a szurkolókkal is sikerült kiváló kapcsolatot kiépítenie. A néhány rutinos játékos mellett, egyre több fiatal került be a csapatba és hoztak egyre jobb teljesítményt. Így végig az élen küzdöttek, kifejezetten eredményesen, annak ellenére is, hogy voltak megmagyarázhatatlan vereségei, nagyon gyenge csapatok ellen és voltak olyan mérkőzései, amin nagyon gyengén játszottak. Nem csak a bajnokságban, de a kupában is szépen meneteltek előre, eljutottak a negyeddöntőkig, ahol idegenben rúgott több góllal, az Újpest búcsúztatta őket.

A 32. fordulóban aztán az MTK Budapest legyőzte a Gyirmót csapatát és 6 fordulóval a bajnokság vége előtt, már matematikailag is eldőlt, hogy a következő szezonját, újra az NB I-ben folytathatja. Ráadásul hat fordulóval a vége előtt, 10 pont az előnye az őt követő Kisvárda előtt, így elég nagy a valószínűsége annak, hogy nem csak visszajutott az NB I-be, de ezt bajnokként fogja megtenni. Az eddig lejátszott 32 mérkőzéséből 24 esetben győztesen hagyhatta el a pályát, 3 esetben osztozott a pontokon és csak 5 esetben kapitulált mások előtt. Messze a legtöbb gólt lőtte a bajnokságban (73) és viszonylag keveset kapott (31). Hazai pályán veretlen tudott maradni eddig.

Legnagyobb esélye a másik feljutó hely megszerzésére a Kisvárda csapatának van, akik 10 ponttal vezetnek most a Békéscsaba előtt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook